Ministrul de Externe al Turciei, la Chișinău: Vom lucra în continuare pentru a dezvolta parteneriatul nostru strategic și relațiile pe diferite domenii

Ministrul de Externe al Turciei, la Chișinău: Vom lucra în continuare pentru a dezvolta parteneriatul nostru strategic și relațiile pe diferite domenii

Ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavușoğlu se află astăzi într-o vizită oficială în Republica Moldova. După întrevederea cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au vorbit despre dorința de a intensifica relațiile bilaterale, informează OFICIAL.

Ministrul Nicu Popescu a spus că a avut loc o rundă de discuții între delegațiile celor două ministere și-n cadrul acesteia au fost trasate noi direcții de cooperare în domeniile politică, economie, investiții.

„Am făcut pași concreți pentru fortificarea cooperării între țările noastre”, a declarat vicepremierul.

Popescu a amintit că deja cetățenii celor două țări pot călători cu buletinele de identitate și a spus că se dorește și recunoașterea bilaterală a permiselor de conducere.

„Am convenit asupra unui calendar de interacțiuni pe linie guvernamentală și diplomatică pentru anul viitor”, a mai spus oficialul.

Ministrul Mevlüt Çavușoğlu, la rândul său, a declarat că pentru Turcia contează stabilitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

„Vom lucra în continuare pentru a dezvolta parteneriatul nostru strategic și relațiile pe diferite domenii”, a declarat el.

Totodată, diplomatul și-a exprimat dorința de a planifica Reuniunea Consiliului de planificare strategică de nivel înalt în Republica Moldova și de a deschide un Consulat onorific și la Bălți.

Oficialul turc l-a invitat pe omologul său moldovean la Forumul Diplomației din Antalya 2022 și a anunțat că Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, își dorește să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova.

Cristina Gurez

Share