Directorul Agenției pentru Soluționarea Contestațiilor ar putea fi demis

Directorul Agenției pentru Soluționarea Contestațiilor ar putea fi demis

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) în Parlament, Vasile Bolea a declarat că va depune cerere prealabilă Parlamentului Republicii Moldova, prin care vrea să pornească procedura de contestare a hotărârii privind numirea lui Serghei Merjan în funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, care a fost făcută de către majoritatea parlamentară la 27 octombrie curent, informează OFICIAL.

„Am pregătit, împreună cu colegii, un proiect de hotărâre a Parlamentului unde voi anexa dovezile precum că dumnealui nu corespunde rigorilor legii și nu trebuia să fie admis la acest concurs, iar Parlamentul prin încălcarea legislației în vigoare l-a numit”, a declarat Bolea.

Deputatul a spus că Merjan habar nu are ce înseamnă activitatea Agenției, iar capacitățile lui manageriale lasă de dorit.

Totodată, el a menționat că, acest concurs și numirea în funcția de director general trebuie să fie anulate, pentru că nu corespund cerințelor legale. „Acest concurs a fost mimat și rezultatele erau previzibile”, a conchis Bolea.

Cristina Jicol

Share