Ministrul Culturii Sergiu Prodan a discutat cu Ambasadorul Ungariei

Ministrul Culturii Sergiu Prodan a discutat cu Ambasadorul Ungariei

Ministrul Culturii Sergiu Prodan cu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova E.S. Sándor Szabó, transmite OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, oficialii au trecut în revistă subiecte ce țin de agenda bilaterală de cooperare moldo-maghiară, inclusiv pe dimensiunea consolidării relațiilor de cooperare culturale dintre Republica Moldova și Ungaria.

Ministrul a menționat că semnarea Declarației Comune pentru Parteneriatul Strategic între Republica Moldova și Ungaria care va veni să consemneze 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Ungaria, reprezintă unul dintre obiectivele primare aprofundării cooperării bilaterale.

Cu această ocazie se va organiza și un schimb de experiență cultural-teatral, ce va contribuie la intensificarea dialogului, dezvoltarea cooperării multidimensionale între ambele țări. Astfel, pe 8 decembrie curent Teatrul Național  Mihai Eminescu“ vor prezenta  Dosarele Siberiei” pe Scena Mare a Teatrului Național din Budapesta,  iar pe 28 ianuarie 2022 Teatrul Național din Budapesta va  juca piesa  Stilistul” la Chișinău.

Ministrul Culturii a mulțumit Excelenței Sale pentru sprijinul constant acordat de Guvernul Ungariei în susținerea eforturilor de avansare a procesului de transformare și modernizare continuă a țării noastre, precum și susținerea plenară a parcursului cultural.

Share