Ministrul Ciocoi a primit invitația oficială a omologului indonezian de a efectua o vizită la Jakarta, pe parcursul anului curent

Ministrul Ciocoi a primit invitația oficială a omologului indonezian de a efectua o vizită la Jakarta, pe parcursul anului curent

Dezvoltarea cooperării bilaterale pe dimensiunile politică și economică au fost discutate de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi cu ambasadorul Indoneziei în Republica Moldova, cu sediul la București, Amhar Azeth, informează OFICIAL.

Interlocutorii au pledat pentru dinamizarea dialogului bilateral, în special prin intensificarea schimbului de vizite la nivel înalt, care ar stimula cooperarea în diverse domenii, comerțul și investițiile. În marja întrevederii, ministrul Aureliu Ciocoi a primit invitația oficială a omologului indonezian de a efectua o vizită la Jakarta, pe parcursul anului curent.

Părțile au convenit să identifice noi oportunități de impulsionare a schimburilor comercial-economice între cele două state, în particular prin organizarea unui for al oamenilor de afaceri pe parcursul anului 2020. Republica Moldova este interesată în sporirea exportului de produse agricole moldovenești pe piața indoneziană și din regiune.

Demnitarii au convenit să coopereze în vederea organizării celui de-al 3-lea For de consultări interministeriale la nivelul secretarilor de stat în primăvara anului curent, precum și desfășurării ediției din acest an a Festivalului Indonezian în Republica Moldova.

Doina Secrieru

Share