Ministru britanic: Am discutat cu doamna Președinte cum putem să sprijinim ambițiile dumneaei de a lupta cu corupția

Ministru britanic: Am discutat cu doamna Președinte cum putem să sprijinim ambițiile dumneaei de a lupta cu corupția

„Regatul Unit urmărește cu mare interes schimbările politice din Republica Moldova, cum CEC și Consiliul Audiovizualului, mass-media și partidele politice își vor face datoria pentru cetățenii Republicii Moldova”. Declarația a fost făcută, astăzi, de ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton, care efectuează o vizită oficială în Republica Moldova, informează OFICIAL.

După o discuție cu Președintele Republicii Moldova, Wendy Morton a mai declarat: „Am discutat cu doamna Președinte cum putem să sprijinim ambițiile dumneaei de a lupta cu corupția. La solicitarea Președintei, va fi folosită finanțarea Regatului Unit pentru a crea un proiect de finanțare a unor consilieri pentru a aborda diverse inițiative, inclusiv de comunicare – pentru a lupta cu corupția. Astăzi lansăm licitația pentru acest proiect interesant”.

La rândul său, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat că a avut loc și un schimb de opinii despre situația politică din țara noastră dar și ce ține de evoluția relațiilor dintre țări.

Șeful statului a mai susținut că a convenit asupra modalității de întoarcere a fondurilor recuperate de la cetățeanul Luca Filat în beneficiul cetățenilor.

Amintim că, ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană se află la Chișinău pentru o vizită oficială de două zile, până mâine – 13 mai.

Mihaela Conovali

Share