Miniștrii de interne ai R. Moldova și Ucrainei au convenit să mențină cooperarea dintre unitățile de poliție și ale poliției de frontieră

Miniștrii de interne ai R. Moldova și Ucrainei au convenit să mențină cooperarea dintre unitățile de poliție și ale poliției de frontieră

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o discuție cu ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Ihor Klymenko, informează OFICIAL.

Potrivit ministeri, dialogul a fost despre reziliența, solidaritatea și cooperarea țărilor noastre în fața unei agresiuni nejustificate din Ucraina.

„Ministrul Klimenko a mulțumit, în repetate rânduri, cetățenilor Republicii Moldova, mai ales celor din localitățile aflate la granița moldo-ucraineană, pentru rezistența, toleranța de care dau dovadă de fiecare dată când viața și liniștea lor sunt perturbate de rămășițele rachetelor care cad pe teritoriul țării noastre.

Ihor Klimenko a mai spus că este perfect conștient de îngrijorarea pe care o pot produce aceste episoade în rândul oamenilor. În același timp, ne-a asigurat că Ucraina ține piept și luptă acum pentru pacea noastră, a tuturor.

L-am asigurat pe ministru că poate miza în continuare pe tot suportul nostru, inclusiv pe sprijin și asistență pe care vom continua să le oferim cetățenilor ucraineni care sunt nevoiți să fugă din calea războiului”, spune Revenco.

De asemenea, miniștrii au convenit să continue să mențină cooperarea dintre unitățile de poliție și cele ale poliției de frontieră.

„Am evaluat posibilități de a extinde controlul comun la frontiera moldo-ucraineană, pentru a facilita tranzitul de mărfuri, inclusiv cel feroviar.

Aceste măsuri ne vor ajuta să reducem șantajul economic din partea Rusiei și să asiguram securitatea lantului alimentar între Ucraina si Uniunea Europeană.

Pe final de discuție, colegul meu a transmis un mesaj puternic, pe care vreau să-l transmit tuturor:

„Este o experiență pe care nu am vrut-o și am sperat, până în ultimul moment, să nu o avem. Dar acum suntem gata să facem totul pentru ca Moldova, Ucraina și Uniunea Europeană să poată trăi în pace, ca o familie”. Mulțumim Ucrainei că rezistă acestui război!”, a spus Ana Revenco.

Share