(DOC) Cum va activa ministerul nou creat în Guvernul Recean – Ministerul Energiei

(DOC) Cum va activa ministerul nou creat în Guvernul Recean – Ministerul Energiei

Ministerul Energiei este cel mai nou minister din țară, creat în cadrul Guvernului Recean – învestit la 16 februarie curent. La moment instituția este în proces de constituire, iar ministrul Energiei, Victor Parlicov, ieri, a publicat documentele ce-i vor reglementa activitatea, informează OFICIAL.

„Până creăm un site web pentru Ministerul Energiei, voi încerca să vă informăm și să asigur transparența aici și pe pagina de Facebook creată pentru Ministerul Energiei al Republicii Moldova.

Între timp, am definitivat documentele de constituire ale instituției, care au fost publicate pentru consultări publice aici”,  a anunțat el.

Astfel, Ministerul Energiei va avea 60 de unități de personal, 17 fiind preluate de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Ministerul va avea 1 secretar general și 3 secretari de stat, care se vor spune ministrului.

Totodată, va fi instituit un colegiu – condus de ministru, cu participarea secretarului general, secretarilor de stat, șefilor de subdiviziuni – având maxim 15 persoane. În colegiu vor putea fi invitați reprezentanți ai mediului de afaceri, academic, administrației publice locale etc.

În documente, de asemenea, se regăsesc și calculele cu privire la suma necesară pentru salarizare în 2023.

Share