Declarație: Trei miniștri trebuie să-și dea demisia din actualul Guvern

Declarație: Trei miniștri trebuie să-și dea demisia din actualul Guvern

„E nevoie de remanieri în Guvern” – a declarat Alexandru Slusari la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4, informează OFICIAL.

Actul de guvernare, a remarcat Slusari, are mai multe carențe. Guvernul a venit nepregătit, sub mai multe aspecte, nu toate, unii miniștri au început să învețe din mers, sunt anumite zone unde merge relativ bine, dar foarte multe segmente importante au încă mult de recuperat.

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, pe parcursul emisiunii, a adus argumente clare ce vin să sprijine afirmația conform căreia Iuliana Cantaragiu, ministrul Mediului, Sergiu Gaibu, ministrul Economiei și Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ar trebui să-și dea demisia din cauza incompetenței și a politicilor promovate până acum.

Alexandru Slusari o consideră demnă de demisie pe ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, cel puțin pentru jocurile cu expertiza la Râbnița, „care atunci când a mers la să inspecteze uzina care nu a fost controlată de 30 ani și au mers în 3 zile, 2 persoane, una dintre care locuiește la Râbnița, și pe urmă au venit cu propunerea de a elibera autorizații”.

Lui Sergiu Gaibu i s-a reproșat lipsa de viziune și concept în economie: „În afară de îndemnul că trebuie să ne adaptăm cu scumpirile și lupta cu zonele economice libere, inclusiv această idee a unui liberalism excesiv, eu chiar nu înțeleg care este conceptul lui economic”. Alexandru Slusari menționează că societatea așteaptă de la ministrul Economiei ceva palpabil, concret; ar trebui să aibă un concept referitor la cum vede dânsul economia peste 3 sau 5 ani. „Ce facem sub aspectul fiscal, cum combatem economia tenebră, cum atragem investitorii, în afară de această Agenție moartă de Atragere a Investițiilor, ce facem cu zonele economice libere, în afară de propunerea năstrușnică de a lichida, cum sprijinim producătorii autohtoni, care asigură locuri de muncă. Nu vedem idei sănătoase, nu vedem în genere ideile economiei”, a subliniat ex-deputatul.

În ceea ce privește activitatea ministrului Andrei Spînu – „trebuia să plece demult-demult, iar incompetența acestui demnitar de stat trage în jos toată guvernarea, după contractul cu gazul, după „silovîie mașînî” iată încă o bilă neagră în coșul Ministrului Infrastructurii”, care „s-o jucat de-a țurca cu licitație aranjată cu Andronachi, cu această augustă care s-a înțeles cu Cuciurganul și a fost cu vehemență promovată de către demnitarii de stat din cadrul Ministerului Infrastructurii”.

„Rezultatele incompetenței celor trei miniștri se văd deja atât pe plan intern, cât și extern”, a conchis oficialul.

Alexandru Slusari, de asemenea, nu exclude eventuale proteste venite din partea fermierilor, nemulțumiți de noile prețuri la motorină, energie, dar și din cauza politicilor inadecvate, aplicate în agricultură, economie, sectorul energetic etc.

Share