Alaiba: La ședința Comisiei economie, buget și finanțe, socialiștii au încercat să lanseze un nou fals. Despre ce este vorba?

Alaiba: La ședința Comisiei economie, buget și finanțe, socialiștii au încercat să lanseze un nou fals. Despre ce este vorba?

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, spune că socialiștii au încercat la ședința Comisiei să lanseze un nou fals, informează OFICIAL.

La ședință se discuta despre legea zootehniei.

„Colegii din BECS au încercat să-i dea cu insinuări că urmare a acestei legi oamenilor le va fi interzisă sacrificarea animalelor în condiții casnice. Că „n-ai să mai poți tăia porcul de crăciun” (parcă așa a fost citatul).

Fals.

Legea zootehniei, pe care am discutat-o azi, nu are NICI O TREABĂ cu sacrificarea animalelor. Scopul legii este organizarea producerii animalelor de prăsilă (de rasă, ca să zic mai simplu), evidența fermelor și certificarea animalelor, inclusiv pentru asigurarea trasabilității animalelor de prăsilă.

Sacrificarea animalelor, în condiții casnice, în condiții industriale, este reglementată de Legea 221 privind normele sanitar-veterinare. Această lege azi nu a fost discutată în cadrul comisiei.

Așa, de fiecare dată, pe loc gol, se naște un fals și azi am fost martor în direct la faza incipientă. I-am întrerupt, desigur. Intuiesc, pregăteau material pentru știrile de la mediaholdingul lor de azi seara”, spune Dumitru Alaiba.

Share