Mihai Popșoi a discutat cu ministrul afacerilor externe al Coreei de Sud, Cho Tae-yul

Mihai Popșoi a discutat cu ministrul afacerilor externe al Coreei de Sud, Cho Tae-yul

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe al Republicii Moldova, a convenit, în cadrul întrevederii de la New York cu ministrul Afacerilor Externe al Coreei de Sud, Cho Tae-yul, pe marginea organizării unor consultări politice interministeriale până la sfârșitul anului curent.

În cadrul convorbirii, cei doi miniștri și-au reafirmat deschiderea de a colabora atât pe plan bilateral, cât și multilateral, ceea ce va aduce avantaje reciproce și va întări relațiile ambelor state în multiple domenii.

În același timp, Mihai Popșoi i-a mulțumit ministrului Cho Tae-yul pentru contribuția și asistența financiară a Agenției Coreeane pentru Cooperare Internațională (KOICA), acordată țării noastre pentru gestionarea crizei refugiaților, dar și multiplele proiecte din domeniile medical, educațional și al comunicațiilor.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat subiecte ce țin de situația de securitate din regiune, războiul cauzat de agresiunea brutală a Rusiei în Ucraina și provocările cu care se confruntă țara noastră.

Mihai Popșoi i-a mulțumit omologului Cho Tae-yul pentru invitația de a vizita Coreea de Sud.

Share