Marina Tauber: De când demnitarii și nu oamenii decid cine va conduce o localitate sau alta?

Marina Tauber: De când demnitarii și nu oamenii decid cine va conduce o localitate sau alta?

Deputatul Partidului „Șor” și candidatul la alegerile pentru funcția de primar de Bălți, Marina Tauber a declarat că, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) vrea cu orice preț să o excludă din cursa electorală, informează OFICIAL.

„Astăzi dimineață, liderul nostru, Ilan Șor, a declarat că ieri membrul CEC, Pavel Postică – numit în această funcție la ordinul direct al Președintelui RM, Maia Sandu, a chemat alți membri CEC și le-a ordonat să voteze astăzi pentru excluderea mea din cursa electorală. Domnul Postică a spus că ordinul acesta vine de sus și i-a îndemnat pe ceilalți să nu se împotrivească și să facă ceea ce li se spune, iar acest despre lucru vorbește personal Președintele. Atragem atenția domnului Postică și tuturor membrilor CEC că solicitările acestea sunt ilegale și că execuția lor va fi calificată drept infracțiune, de aceea toți cei care vor participa la aceste acțiuni vor răspunde personal conform Legislației Republicii Moldova și practicilor internaționale. Eu sper că voi, profesioniști și oameni de onoare, nu veți participa la această decizie rușinoasă și anti-democratică”, a declarat Marina Tauber, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, ea s-a adresat către membrii CEC: „Nu mergeți la acest compromis, vă puneți în pericol cariera profesională și chiar libertatea, sper că voi cunoașteți consecințele acestor decizii”.

Potrivit ei, este inacceptabil ca președintele țării, vicepremierul și ministrul de Interne să declare public că alegerile au fost falsificate, în condițiile în care CEC, observatorii acreditați au recunoscut rezultatele primului tur al alegerilor.

„De când opinia unor demnitari este mai importantă decât concluzia instituțiilor de profil, rolul cărora este exclusiv să urmărească corectitudinea procesului electoral. De când demnitarii și nu oamenii decid cine va conduce o localitate sau alta? Astăzi când 49% dintre bălțeni au votat pentru mine și Partidul „Șor” este inadmisibil ca cineva să le impună decizii și alegeri care nu corespund cu alegerea oamenilor”, a menționat Tauber.

De asemenea, ea s-a adresat oficial întregului corp diplomatic acreditat în RM: „Astăzi vom transmite scrisori la toate ambasadele, vreau să atrag atenția organizațiilor internaționale, partenerilor externi, că toată această presiune reprezintă un abuz de putere, iar o posibilă excludere a mea din cursa electorală reprezintă un atac serios asupra drepturilor omului și un principiu de pluralism politic. Această guvernare care pretinde că este apărător al democrației și a statului de drept întreprinde acțiuni nedemocratice, autoritare și ilegale”.

La final, Marina Tauber a îndemnat toți specialiștii și experții și în primul rând membrii CEC să nu răspundă provocărilor și să-și apere drepturile și drepturile țării noastre în toate modurile posibile.

Cristina Jicol

Share