Marina Tauber: Am depus dosarul la CEDO, prezentând toate actele ce demonstrează acțiunile ilegale privind eliminarea mea din cursă

Marina Tauber: Am depus dosarul la CEDO, prezentând toate actele ce demonstrează acțiunile ilegale privind eliminarea mea din cursă

Deputatul Marina Tauber, fost candidat la șefia Primăriei municipiului Bălți din partea Partidului „ȘOR”, a susținut o conferință de presă la Bălți, în cadrul căreia a anunțat că, împreună cu avocații, săptămâna trecută, a depus la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) privind eliminarea sa din cursa electorală pentru alegerile primarului de Bălți din 21 noiembrie 2021, informează OFICIAL.

„Pe noi toți ne doare sufletul din acel moment când s-au produs ilegalități, în primul rând, în raport cu dorința oamenilor. Știm cu toții că, noi am câștigat alegerile, în primul tur obținând 49% din voturi. Dar, puterea PAS, cu candidatul său – care a și intrat în biroul de primar, a amânat ilegal al doilea tur în dimineața alegerilor. Este clar că și-au dorit puterea cu orice preț, împotriva dorinței bălțenilor. Ei știau că, dacă ajung eu primar, totul în Bălți se va schimba în bine”, a declarat ea.

Marina Tauber a spus că eliminarea sa din cursa electorală „a fost făcută în cel mai urât mod posibil, cu încălcarea normelor și legilor, precum și a practicilor internaționale”.

„Încălcând toate regulile unui scrutin electoral liber și democratic, puterea și-a instalat în fotoliu favoritul, iar apoi a uitat și a abandonat Bălțiul și noi vedem acest lucru în fiecare zi din plângerile oamenilor și mergând pe străzile din oraș”, a mai spus politiciana.

Fostul candidat la șefia Primăriei Bălți a amintit că ei de la început au spus că nu vor lăsa lucrurile așa și vor apăra dorința cetățenilor.

„Am decis să le dăm timp ca să vedem de ce sunt capabili și ne-am convins că nu sunt capabili de nimic, iar Bălți pentru ei a fost doar o jucărie.

Noua conducere doar a complicat situația din oraș și viața bălțenilor. Ei înțeleg că primarul actual e doar de ochii lumii, dar, fără a fi de jure la putere, noi nu putem schimba foarte mult lucrurile.

Vă anunț că, noi am depus dosarul la CEDO și am prezentat toate actele ce demonstrează acțiunile ilegale privind eliminarea mea din cursă, sperăm că va fi examinat cât mai curând și dreptatea va triumfa, în primul rând, pentru bălțeni”, a subliniat Marina Tauber.

Share