Marian Lupu a dat startul campaniei pentru funcția de președinte al Republicii Moldova

Marian Lupu a dat startul campaniei pentru funcția de președinte al Republicii Moldova

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a dat startul campaniei pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Lansarea a avut loc, astăzi, 30 septembrie 2016, în prezența unor membri ai familiei sale – tatăl și soția, a mai multor colegi din PDM, a unor oaspeți de onoare, precum și a mass-media. Marian Lupu a ales să-și lanseze campania într-un loc cu semnificație pentru el – Universitatea de Stat din Moldova, unde a studiat și a devenit economist.

De la tribuna amplasată în curtea Universității, Marian Lupu a declarat că, la fel ca toți moldovenii, își dorește  o conviețuire frățească a tuturor etniilor din țara noastră, iar în calitate de președinte ales va asculta oamenii, îi va auzi și va rezolva problemele cetățenilor și ai țării.

”Țara noastră se confruntă cu probleme serioase care trebuie rezolvate, dar are și oportunităţi mari, de care trebuie să profităm. Trebuie să fortificăm familiile noastre, să facem așa ca să ne rămână copiii acasă, în Moldova, să restabilim tradiţiile, demnitatea şi patriotismul. Trebuie să creăm o ţară prosperă, ce va asigura locuri de muncă bune, cu salarii decente”, a spus președintele PDM.

Marian Lupu a remarcat că preşedintele Moldovei are puterea de a interveni împotriva fenomenului de corupţie în structurile de stat și a anunțat că, din această postură, va declara război total corupţiei.

Printre prioritățile pe care și le-a fixat, candidatul Partidului Democrat a mai evidențiat atragerea investiţiilor necesare dezvoltării economiei, întărirea familiei prin protejarea de violențe în familie a femeilor și copiilor, crearea oportunităților ca fiecare copil să primească o educaţie calitativă, începînd de la grădiniţă și până la nivel de învăţământ universitar.

Toate aceste obiective, în opinia candidatului PDM, pot fi realizate mai repede avansând în parcursul european al țării. ”Putem deveni mai puternici, putem crea în Republica Moldova o economie mai puternică, beneficiind de procesul de integrare în Uniunea Europeană. Iată de ce  sunt un susținător convins al integrării europene, pentru că îmi doresc o viaţă mai bună pentru copiii şi nepoţii noştri, cu mai multe oportunităţi pentru succes aici, acasă, în Moldova”, a punctat Marian Lupu.

Candidatura lui Marian Lupu a fost salutată de către studenți, reprezentanți ai mediului academic, dar și de către oameni din alte sfere – muncitori și agricultori, care i-au transmis mesaje de susținere și încurajare. „Eu cred în ceea ce spune Marian Lupu – că doar alegând calea integrării europene vor fi create mai multe oportunități pentru tineri, aici, în Moldova”, a spus Alina Alexei, studentă la Facultatea de Drept.

După lansare, Marian Lupu a acceptat invitația de a participa la şedința festivă a Senatului Universității de Stat din Moldova, prilejuită de marcarea a 70 de ani de la fondare.

small_lansare_candidat1111 s6 s5 s4 s1 s

Mihaela Rotari

Share