MAN se va înregistra în calitate de participant la referendum

MAN se va înregistra în calitate de participant la referendum

Ion Ceban, liderul Mișcării Alternativ Națională (MAN), a spus că partidul va susține referendumul constituțional republican din 20 octombrie curent, dar și că „este foarte important să fie o mobilizare mare în această privință, indiferent de interpretările legale, procesuale etc.”, informează OFICIAL.

„Ceea ce este cu adevărat important, ceea ce și-a propus Mișcarea Alternativa Națională, singura entitate politică unde, în documentele statutare și în programul politic, este foarte clar expus că ideea integrării europene trebuie să devină una națională. Nu trebuie să fie privatizată de un partid sau de o persoană politică, pentru că ține nemijlocit de viitorul întregii țări, nu al unui partid politic sau al unei persoane”, a menționat politicianul în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Realitatea Live.

Ion Ceban a mai spus că, un eventual „Nu”, boicot sau neprezentare la referendum, indiferent de interpretări, poate pune sub semnul întrebării rapiditatea, dar și parteneriatul cu statele Uniunii Europene.

„Noi vom face campanie electorală, ne vom înregistra în calitate de participanți și vom explica de ce, cum, care sunt consecințele și ce anume presupune organizarea acestui referendum”, a precizat el.

Share