MAN a transmis felicitări PSD România pentru scorul obținut la alegerile europarlamentare

MAN a transmis felicitări PSD România pentru scorul obținut la alegerile europarlamentare

Partidul Mișcarea Alternativa Națională (MAN), în cadrul unei conferințe de presă, a transmis felicitări colegilor și partenerilor din România, Partidul Social Democrat, pentru scorul remarcabil obținut la alegerile pentru Parlamentul European, care au avut loc pe data de 9 iunie. De asemenea, formațiunea a felicitat locuitorii Republicii Moldova care dețin pașapoarte românești și care au dat dovadă de responsabilitate, participând masiv la urnele de vot la toate cele 52 de secții de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova, informează OFICIAL.

„În ultimele două săptămâni, MAN s-a implicat activ în campania de informare a cetățenilor cu privire la importanța acestui scrutin și necesitatea prezenței la vot. Sub mesajul campaniei noastre – „România susține Republica Moldova, noi susținem România la alegerile europarlamentare” – am subliniat importanța ca partenerii noștri să fie bine reprezentați în Parlamentul European.

Echipa MAN s-a mobilizat atât în Chișinău, suburbii, cât și în localitățile din întreaga țară. MAN a susținut partenerii săi din România, Partidul Social Democrat (PSD), care a fost în alianță cu Partidul Național Liberal (PNL) pe buletinul de vot. În această perioadă, peste 260 de membri ai Partidului MAN au reușit să ajungă la un număr mare de oameni pentru a-i îndemna să iasă la vot. Ne-am bucurat să vedem un număr record de participanți la aceste alegeri – peste 56 de mii de cetățeni cu pașapoarte românești au votat.

Comparativ cu scrutinul din 2019, în 2024, în Republica Moldova, s-au înregistrat cu 19.454 voturi mai multe, adică cu aproape 50% mai multe, dintre care jumătate în Chișinău.

În aceste două săptămâni, echipa MAN a realizat următoarele:

– A distribuit peste 150.000 de ziare în toate localitățile țării;
– A organizat întruniri și discuții cu cetățenii în peste 100 de instituții din Chișinău (școli, spitale, instituții sociale etc.), unde au participat cetățeni cu pașapoarte românești;
– A discutat direct cu circa 7000 de oameni din 179 de instituții și cu zeci de mii de oameni în teren.

Din discuțiile cu cetățenii în aceste două săptămâni, am constatat că oamenii cunoșteau foarte puțin despre alegerile europarlamentare. Practic, doar 1 persoană din 10 știa ceva despre acest scrutin, dar nu cunoștea când are loc și unde poate vota”, a menționat conducerea MAN.

De asemenea, potrivit liderilor MAN, prin materialul informativ pregătit de Partidul MAN și distribuit, exponenții partidului au informat cetățenii despre secțiile de votare, locațiile, documentele necesare pentru vot, importanța participării la alegerile pentru Parlamentul European și echipa partenerilor formațiunii din România – PSD, care a susținut și continuă să susțină Republica Moldova prin multiple proiecte, inclusiv finanțarea proiectului „Satul European” și proiectele realizate în Chișinău.

„Guvernul României este cel mai aprig avocat al Republicii Moldova în parcursul său european. Este important ca vocea noastră să fie auzită în Parlamentul European prin reprezentanți care susțin Republica Moldova. Deputații români sunt avocații Republicii Moldova în Parlamentul European și ne pot asigura realizarea aspirațiilor noastre de integrare europeană. MAN este un partid cu doctrină social-democrată de tip european, susținând parcursul european al Republicii Moldova și identificându-se cu valorile și principiile Partidului Socialiștilor Europeni din Parlamentul European.

În continuare, ne propunem să colaborăm și să realizăm proiecte pentru oameni. Mulțumim tuturor cetățenilor care ne-au primit, ne-au ascultat și au fost receptivi. Această mobilizare demonstrează încă o dată că putem schimba lucrurile în bine împreună.

Partidul Mișcarea Alternativa Națională are o echipă profesionistă care știe și poate să muncească pentru dezvoltarea țării și pentru binele oamenilor. În aceste zile, pentru toată lumea a devenit clar cine sunt adevărații parteneri.

Felicităm colegii noștri din România care au câștigat în alegerile europarlamentare din 9 iunie. Le urăm succes și vom continua să colaborăm”, a conchis MAN.

Share