MAN a depus actele la CEC pentru a participa la referendum

MAN a depus actele la CEC pentru a participa la referendum

Pe parcursul zilei de astăzi, 13 septembrie 2024, Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat documentele și listele de subscripție în vederea susținerii unui candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova și o cerere de înregistrare în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024.

Listele de subscripție au fost depuse de către grupul de inițiativă în susținerea lui Vasile Tarlev, desemnat de Partidul Politic „Partidul pentru Viitorul Moldovei”. În conformitate cu prevederile legale, CEC, în decurs de cel mult 7 zile, va verifica documentele și listele de subscripție prezentate.

Cererea de înregistrare în calitate de participant la referendumul republican constituțional a fost depusă de către Partidul Politic Mișcarea Alternativa Națională, cu opțiunea „DA”. CEC a înregistrat până în prezent 9 formațiuni politice în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024. Partidele politice și blocurile electorale pot depune cererea de înregistrare în calitate de participant la referendum până la 20 septembrie 2024.

Lista tuturor grupurilor de inițiativă înregistrare de către CEC pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova la alegerile din 20 octombrie curent poate fi consultată pe: https://a.cec.md/ro/grupuri-de-initiativa-16219.html .

Mai multe detalii despre participanții la referendumul republican constituțional puteți găsi accesând linkul: https://a.cec.md/ro/inregistrarea-participantilor-la-referendum-16507.html

Share