Maia Sandu: Suntem în fața unei instituții care a căzut pradă și ea sistemului oligarhic

Maia Sandu: Suntem în fața unei instituții care a căzut pradă și ea sistemului oligarhic

Mișcarea de Rezistență ACUM a organizat, astăzi, un flashmob în fața sediului Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS), informează Oficial.

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a comunicat despre scopul manifestației.

„Suntem în fața unei instituții care a căzut pradă și ea sistemului oligarhic. Legea spune că, această instituție trebuie să asigure securitatea statului și a cetățenilor. Tot legea spune că, în activitatea sa, acest serviciu trebuie să respecte mai multe principii: al legalității, al dreptului omului, umanismului, neafilierii unui partid. Vedem că atunci când au fost deportați 7 cetățeni turci, oameni care au investit mulți ani în sistemul educațional din Republica Moldova, nici unul dintre aceste principii nu a fost respectat de acest serviciu. Suntem aici pentru a spune că instituția aceasta este capturată, pentru a cere demisia lui Botnari, dar și pentru a-i spune că abuzul comis de instituția lui va fi sancționată foarte dur. Aceste lucruri sunt foarte grave, abuzul pe care l-a comis acest personaj este cel mai grav abuz al acestei guvernări. Instituția a fost creată pentru ca să apere securitatea cetățenilor”, a precizat Sandu.

Vicepreşedintele Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Chiril Moțpan, a comunicat despre unele ilegalități. „Astăzi, Republica Moldova a devenit un stat polițienesc, în care drepturile sunt călcate în picioare. Este inexplicabil cum se poate întâmpla lucrul acesta în secolul XXI, atunci când noi vorbim că în prim-plan sunt drepturile omului. Vom păstra și în continuare ca vocea noastră să fie auzită, ca partenerii să înțeleagă că există forțe în Republica Moldova. Sunt convins că vom reuși pentru că suntem mulți și determinați să ducem această luptă pentru purificarea țării până la capăt”, a declarat Moțpan.

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Tudor Deliu, a vorbit despre drepturile cetățenilor din Republica Moldova. „Suntem aici pentru a demonstra că în Republica Moldova nu există un stat de drept. Avem un stat furat de către un grup de oligarhi care vor cu orice ocazie să se mențină la putere. Cetățenii turci expulzați din Republica Moldova ne demonstrează că mâine – poimâine acest lucru se poate întâmpla cu noi. Să nu permitem să ne fie încălcate în picioare drepturile noastre. Toți cei care au fost implicați în această fărădelege trebuie să răspundă în fața cetățenilor”, a conchis Deliu.

Mihaela Conovali 

Share