Maia Sandu s-a văzut cu Președinta Comisiei Europene

Maia Sandu s-a văzut cu Președinta Comisiei Europene

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene. Potrivit șefului statului moldovean, a fost accentuat că pentru Republica Moldova integrarea europeană nu este un termen abstract, informează OFICIAL.

„Este un plan de lucru pentru a construi un stat cu instituții funcționale, puternice și pentru a îmbunătăți situația din țară prin proiecte de cooperare concrete”, adaugă Sandu, pe Facebook.

La fel, Sandu declară că s-a discutat și despre importanța accesului mai rapid la vaccinuri anti-COVID-19 pentru cetățenii Republicii Moldova și necesitatea de a asigura sistemul de sănătate cu echipament de protecție, despre importanța asistenței financiare pentru țara noastră în următorii ani, cât și cea a Parteneriatului Estic pentru apropierea noastră de valorile și standardele europene.

„Doamna Ursula von der Leyen ne-a asigurat că putem continua să ne bazăm pe toată susținerea din partea UE atât cu privire la vaccinarea cetățenilor noștri, cât și cu referire la asistența financiară continuă pentru a implementa reformele planificate”, spune șeful statului.

Totodată, Sandu declară că a vorbit și despre situația gravă în care se află fermierii noștri și întreprinderile mici și mijlocii din cauza pandemiei și secetei și despre modul în care pot fi ajutați să treacă peste criză.

„Am subliniat faptul că cetățenii Republicii Moldova mi-au oferit un mandat puternic anticorupție și că alegerea mea în calitate de Președinte este un prim pas spre consolidarea unei democrații cu adevărat europene a Republicii Moldova. După alegerile parlamentare anticipate și crearea unui guvern funcțional, va fi posibilă implementarea reformelor pe care ni le-am planificat”, a mai declarat Sandu.

Mihaela Conovali

Share