Maia Sandu s-a întâlnit cu Diaspora din Cehia

Maia Sandu s-a întâlnit cu Diaspora din Cehia

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a început vizita la Praga cu o întâlnire cu mai mulți moldoveni care locuiesc, muncesc sau învață în Republica Cehă.

„Deși au activități diferite – sunt studenți și profesori universitari, jurnaliști și oameni de artă, angajați în sectorul IT, cel bancar sau în industrie -, toți sunt conectați la realitățile de acasă și, în pofida greutăților cu care se confruntă ei înșiși, vor să pună umărul la prosperarea Moldovei”, spune Maia Sandu.

Președintele le-a mulțumit pentru susținere și pentru că și-au făcut timp ca să discute despre mersul lucrurilor în țara de baștină.

„I-am îndemnat să devină ambasadorii integrării noastre europene, promovând Moldova prin talentul lor și vorbindu-le europenilor despre țara noastră. Le-am spus totodată că, oriunde s-ar afla, sunt mereu așteptați acasă”, spune Președintele.

Maia Sandu s-a bucurat să-l revadă la întâlnirea găzduită de Ambasada noastră la Praga, și pe artistul plastic Teodor Buzu, stabilit în Republica Cehă.

„I-am mulțumit pentru lucrarea pe care mi-a oferit-o și l-am invitat să revină cu noi proiecte de creație în Moldova”, spune Maia Sandu.

Share