Maia Sandu, la 6 luni de mandat: „Sunt 4 direcții importante, în care nu am putut face miracole, dar s-a simțit un suflu nou”

Maia Sandu, la 6 luni de mandat: „Sunt 4 direcții importante, în care nu am putut face miracole, dar s-a simțit un suflu nou”

De 6 luni este Președinte al Republicii Moldova și, cu această ocazie, Maia Sandu a prezentat realizările sale în cadrul unei conferințe de presă, informează OFICIAL.

„Sunt 4 direcții importante, în care nu am putut face miracole, dar s-a simțit un suflu nou: sănătate, economie, respect și anticorupție”, a declarat ea.

Sandu a spus că asigurarea cu vaccin anti COVID-19 a fost prioritatea numărul 1 a Președinției.

„Mă bucur să pot spune că, dacă la preluarea mandatului nu era niciun plan de imunizare, astăzi avem acces la vaccin pentru toți. Au ajuns până în prezent peste 1 milion de doze de vaccin, au fost administrate peste 642 de mii de doze de vaccin. Republica Moldova e o țară mică, iar deschiderea altor țări a fost doar datorită fermității oamenilor că-și doresc schimbarea”, a menționat politiciana.

La capitolul economie, șeful statului a spus că a reușit obținerea unui „sprijin economic fără precedent” – 600 de milioane de euro pentru 3 ani de la Uniunea Europeană, Republica Moldova fiind unica țară din Parteneriatul Estic beneficiară a unui asemenea sprijin. Totodată, a amintit că România a oferit 6 000 de tone de motorină pentru agricultori.

Președintele a menționat, la capitolul respect, că în cele 6 luni a muncit pentru a îmbunătăți imaginea țării și a reface relațiile cu partenerii. Ea a amintit despre vizitele efectuat peste hotare, convorbirile telefonice și online cu mai mult de 10 șefi de state, acordurile semnate.

Sandu, referindu-se la lupta împotriva corupției, a amintit că a avut numeroase ședințe cu reprezentanții organelor de drept, cărora le-a cerut stoparea abuzurilor, a semnat decretul de crearea a Comitetului consultativ anticorupție.

Oficialul a spus că pentru a continua munca e nevoie și de un Guvern plenipotențiar.

„Acum avem șansa de a alege un Parlament curat și un Guvern competent și stabil, care să muncească și să îmbunătățească viața cetățenilor. Îmi doresc în următorii ani să lucrez cu un Parlament al oamenilor, în care sunt oameni demni și onești”, a subliniat Sandu.

Cristina Gurez

Share