Maia Sandu: În calitate de Președinte, voi folosi credibilitatea mea pe plan extern ca să promovez producția R. Moldova pe piețele externe

Maia Sandu: În calitate de Președinte, voi folosi credibilitatea mea pe plan extern ca să promovez producția R. Moldova pe piețele externe

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale, Maia Sandu propune, în cazul în care ajunge Președintele țării, să redreseze situația economică și să creeze facilități pentru întreprinderile mici și mijlocii, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Maia Sandu a menționat că, în contextul pandemiei cu COVID-19, guvernarea nu a ajutat nici într-un fel întreprinderile mici și mijlocii, nu a făcut nimic pentru ca oamenii să nu-și piardă locurile de muncă, să nu acumuleze datorii și să rămână disperați.

„Cei de la guvernare au umblat în concedii, au făcut nunți și au fost preocupați să manipuleze opinia publică și sunt gata să dea foc țării numai ca Dodon să-și păstreze fotoliul. Noi am bătut alarma în această primăvară, am venit cu propuneri care să susțină întreprinderile pentru compensarea salariilor pentru IMM. Ni se tot spune că nu sunt bani în buget, pe de altă parte spun că veniturile sunt aceleași ca și anul trecut”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, Maia Sandu a menționat că guvernarea nu a făcut nimic pentru a obține finanțarea externă. „La mijlocul lunii septembrie trebuia să se aprobe un program de la FMI, ce ar fi oferit o sumă importantă țării. S-a promis un fond de 90 mln. lei pentru subvenționarea creditelor. S-a promis un fond de 310 mln. lei pentru restituirea impozitelor la salariu, din care au fost valorificate doar 50 mln.”, a mai spus Maia Sandu.

În acest context, lidera PAS a spus ce va face ea și echipa sa. „Ce putem face și ce propunem? Să le creăm oamenilor de afaceri un mediu în care să poată lucra. Mulți oameni se plâng de presiunile care le pune statul, piedicile instituțiilor statului în dezvoltarea afacerilor. Optăm pentru simplificarea regulilor de activitate pentru IMM. În calitate de Președinte voi folosi credibilitatea mea pe plan extern ca să promovez producția R. Moldova pe piețele externe. Voi discuta și promova RM în rândul investitorilor străini să putem să aducem investiții de calitate în țară alături de investitori, care le vor face concetățenilor noștri să contribuie la crearea locurilor de muncă”, a spus Maia Sandu.

Cristina Parfeni

Share