Maia Sandu cheamă oamenii la protest: Dodon și socialiștii nu au înțeles nimic din recentele alegeri

Maia Sandu cheamă oamenii la protest: Dodon și socialiștii nu au înțeles nimic din recentele alegeri

Președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu cheamă oamenii în stradă pentru a-și arăta dezacordul cu acțiunile celor care au votat astăzi proiectele de legi în Parlament, informează OFICIAL.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi este o dovadă în plus că în Parlament s-au cuibărit infractori, care nu respectă nici Constituția, nici legea și mai ales – nu respectă poporul. Când Parlamentul se întoarce împotriva oamenilor, acest Parlament trebuie dat jos. Alianța dintre deputații socialiști și cei de la Șor a votat astăzi, în decurs de doar câteva minute, în două lecturi – la repezeală, proiecte de legi importante, inclusiv Legea bugetului. Proiecte neconsultate, proiecte care conțin scheme peste scheme din contul cetățenilor. Igor Dodon și socialiștii nu au înțeles nimic din recentele alegeri prezidențiale”, a spus Președinta.

Totodată, Sandu a anunțat că mâine va fi depusă o contestație la Curtea Constituțională, în care se va cere anularea legilor votate astăzi.

„Acest Parlament trebuie să plece, acest Guvern trebuie să plece. Oamenii cer anticipate, oamenii cer un Guvern care-i ajută și nu un Guvern care vine în Parlament cu un buget plin de scheme. Noi vom face ceea ce ne cer oamenii”, a precizat Sandu.

Prin urmare, ea a anunțat: „Duminică ieșim cu toții în Piața Marii Adunări Naționale să le spunem ce crede poporul. Dragi cetățeni, noi suntem mulți, noi suntem puternici și uniți. Vă rog să veniți la evenimentul de duminică – 6 decembrie, și vă rog foarte mult să ne protejăm unii pe alții”.

Mihaela Conovali

Share