Maia Sandu: Cât medicii luptă pentru a salva vieți, hoții ne fură democrația

Maia Sandu: Cât medicii luptă pentru a salva vieți, hoții ne fură democrația

„Cât medicii luptă pentru a salva vieți, hoții ne fură democrația. În loc să lupte prin măsuri eficiente cu pandemia, în loc să întreprindă acțiuni care ar oferi o protecție adecvată medicilor care au fost lăsați singuri să înfrunte virusul ucigaș, în loc să informeze obiectiv societatea care sunt problemele reale pentru a ne consolida și a lupta împreună pentru salvarea noastră, autoritățile în ultimele zile au adoptat decizii care încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale omului”, declară lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

„Este vorba de dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale care, contrar legii, instituie derogări semnificative de la Codul muncii, Codul contravențional, Codul administrativ și cel de procedură civilă. Derogările instituite de ei nu vin în sprijinul oamenilor, ci în defavoarea lor”, adaugă Sandu.

„De asemenea, este ilegală și sfidătoare dispoziția Președintelui Consiliului Audiovizualului de a institui de facto cenzura în toate televiziunile din țară. Libertatea gândirii, a opiniei și cea de exprimare sunt elemente care nici pe timp de urgență, asediu sau război nu pot fi limitate. Cu cât mai obiectivă va fi informația oferită publicului larg, cu atât șansele noastre de a scăpa de urgie vor fi mai mari. Cerem să se revadă cât mai urgent deciziile respective și să se revină în câmpul legalității. Starea de urgență nu înseamnă abuz, călcarea în picioare a Constituției, a legilor acestei țări şi a drepturilor fundamentale ale omului”, a conchis lidera.

Mihaela Rotari

Share