Maia Sandu a fost la Strășeni: Mulți dintre primari sunt supărați pe relația cu Guvernul și Parlamentul

Maia Sandu a fost la Strășeni: Mulți dintre primari sunt supărați pe relația cu Guvernul și Parlamentul

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, astăzi, a avut o discuție cu aleșii locali din Strășeni din peste 30 de localități. Potrivit șefului statului, a vorbit despre necesitatea de a ridica nivelul de trai al locuitorilor din sate și orașe și despre modul în care Președinția poate ajuta primarii să lucreze pentru oameni, informează OFICIAL.

„Mulți dintre primari sunt supărați pe relația cu Guvernul și Parlamentul, în special pe acordarea fondurilor pe criterii politice. Asemenea practici pun piedici dezvoltării comunităților noastre. În perioada cât am fost la guvern, am insistat ca resursele să fie distribuite după nevoile populației, nu după culoarea politică a primarului”, notează Sandu.

În același timp, șeful statului spune că a fost impresionată de deschiderea spre modernizare și proiectele realizate pentru dezvoltare în orașul Strășeni:

„Am pledat și voi insista în continuare pe inițiativa de a obține finanțare directă de la UE pentru proiecte la nivel local. În contextul în care Uniunea Europeană planifică în această perioadă asistența financiară pentru următorii 7 ani, vom depune toate eforturile pentru a convinge partenerii europeni să mărească resursele pentru țara noastră. Proiectele de infrastructură, de asigurare cu apă și canalizare a localităților costă mult, dar sunt esențiale pentru comunitățile noastre. Asistența directă pentru dezvoltarea unor astfel de proiecte este subiectul pe care-l discut la toate întâlnirile cu partenerii europeni”.

„Administrația publică locală se bucură de o mare încredere din partea cetățenilor, ceea ce pune pe umerii ei o responsabilitate imensă. Tocmai de aceea, independența financiară și politică a autorităților locale este esențială pentru a putea rezolva problemele oamenilor. Am asigurat primarii că vor avea în persoana mea un susținător hotărât al autonomiei locale și dezvoltării comunităților noastre”, a adăugat, în final, Maia Sandu.

Mihaela Conovali

 

Share