Maia Sandu a făcut anunțul: PAS îl susține pe Andrei Năstase la alegerile din Chișinău

Maia Sandu a făcut anunțul: PAS îl susține pe Andrei Năstase la alegerile din Chișinău

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) susține candidatura lui Andrei Năstase, liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, la alegerile locale din Chișinău și îndeamnă toate forțele europene să-i susțină candidatura.

Anunțul a fost făcut, astăzi, de către lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă comună.

Maia Sandu a spus că PAS reconfirmă angajamentul pentru crearea unei forțe unite puternice pentru alegerile din acest an. „Suntem conștienți de importanța alegerilor locale din Chișinău și faptului că avem nevoie de un Primar responsabil cu competențe, care să poată îmbunătăți calitatea vieții chișinăuienilor. În situația în care vedem că PDM va avea mai mulți candidați, pericolul pierderii este unul foarte mare. Acum este momentul să punem temelia celui mai solid front de luptă împotriva nedreptăților și îndemnăm forțele pro-europene sănătoase să susțină un candidat comun la alegerile locale din Chișinău și anume – Andrei Năstase”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, PAS și PDA au semnat mecanismul de selectare a candidaților pe listele de partid la parlamentare, cât și a celor independenți în circumscripție.

Potrivit declarației, în conformitate cu protocolul de colaborare, semnat la 20 noiembrie 2017, părțile vor accelera pregătirea pentru alegerile parlamentare.

„Lista de selectare a candidaților în listă electorală și circumscripții se va face în baza principiului meritocrației și integrității, cu susținerea femeilor și tinerilor.

Se va crea o Comisie de meritocrație cu membri din partea celor 2 partide: liderii PAS și PDA, 2 persoane cu experiență în politic, câte o persoană specializată în managementul cadrelor, analiști. Fiecare parte va înainte astfel de persoane și le va prezenta celeilalte părți cu argumentele de rigoare în cazul respingerii unui candidat. Cele 2 părți se angajează să aibă o transparență deplină. Fiecare partid va publica pe pagina sa web veniturile și cheltuielile făcute în fiecare lună, iar partidelor listele de donatori. Staff-urile electorale vor fi constituite până la 30 mai 2018”, se spune în declarația comună PAS și PDA.

Andrei Năstase a declarat că astfel se afirmă maturitatea politică. „Cu cât vom fi mai uniți cu atât mai slabi vor fi ei. Sunt onorat să reprezint ce a mai rămas de preț din țara noastră. Avem un program serios și complex. Un program care constă în readucerea în albia normalității. Ne angajăm în fața cetățenilor să îndeplinim programul nostru”, a spus Andrei Năstase.

Cristina Parfeni

Share