Maia Sandu a avut o intervenție în cadrul Platformei pentru susținerea R. Moldova, la București

Maia Sandu a avut o intervenție în cadrul Platformei pentru susținerea R. Moldova, la București

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de salut și recunoștință participanților la Platforma pentru susținerea Republicii Moldova, informează OFICIAL.

Platforma s-a adunat astăzi la București pentru a discuta cum pot ajuta în continuare țara noastră în contextul războiului din Ucraina, dar și al crizelor ce ne afectează în fiecare zi.

„Moldova are nevoie de susținerea partenerilor pentru consolidarea independenței energetice a țării noastre, în special în ajunul sezonului rece, pentru asigurarea securității alimentare, pentru consolidarea infrastructurii de transport și de securitate, dar și pentru continuarea reformelor interne, ca să avansăm în parcursul nostru european.

Conferința de la București întrunește reprezentanții ai 36 de state și 10 organizații internaționale și continuă efortul de susținere a Moldovei, inițiat de Franța, Germania și România și lansat la Berlin, în luna aprilie. Ajutorul făgăduit țării noastre ne arată că Moldova nu este singură în fața provocărilor cu care ne confruntăm”, spune Maia Sandu.

Share