Maia Sandu a avut mai multe întrevederi bilaterale la Atena

Maia Sandu a avut mai multe întrevederi bilaterale la Atena

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a avut, la Atena, mai multe întrevederi bilaterale, informează OFICIAL.

Șefa statului s-a întâlnit cu Mike Pompeo, fost Secretar de Stat al Statelor Unite ale Americii, cu Iulia Timoșenko, membră a Radei Supreme de la Kiev, și cu Francis Fukuyama, cunoscut sociolog și politolog american.

„În cadrul discuțiilor, au fost abordate subiecte de actualitate privind situația din Republica Moldova și din regiunea noastră. De asemenea, interlocutorii au vorbit despre provocările economice și de securitate cu care se confruntă țările vecine cu Ucraina, care de peste patru luni rezistă invaziei militare rusești, și despre măsurile pe care le poate întreprinde comunitatea pentru a opri războiul și a restabili pacea”, se spune într-un comunicat de presă.

De asemenea, Maia Sandu, a discutat cu Prim-ministrul Republicii Muntenegru, Dritan Abazović. Potrivit Președintei Maia Sandu, Republica Moldova, care a primit recent statutul de țară candidată la UE, este interesată în experiența Muntenegrului, căreia i-a luat doar doi ani ca să înceapă negocierile de aderare. Oficialii au agreat, de asemenea, să urgenteze semnarea Acordului privind Educația, Știința și Inovarea, elaborat de autoritățile din cele două țări.

Evoluțiile de securitate din regiune și din Republica Moldova au fost discutate azi, cu prilejul Mesei rotunde pe probleme economice de la Atena, de către Președinta Maia Sandu și ministrul elen al Afacerilor Externe, Nikos Dendias. Șefa statului a reconfirmat angajamentul țării noastre de a oferi asistență umanitară Ucrainei și a menționat că, pentru autorități, prioritară este asigurarea securității cetățenilor.

Share