Mai mulți oameni au participat la campania de salubrizare inițiată de Partidul „ȘOR”

Mai mulți oameni au participat la campania de salubrizare inițiată de Partidul „ȘOR”

Mai mulți locuitori ai municipiului și raionului Orhei au dat curs invitației Partidului „ȘOR” de a se alătura campaniei de curățenie înainte de Paști. Startul campaniei a fost dat weekendul trecut, la Orhei, dar și în alte localități conduse de primarii Partidului „ȘOR”.

La eveniment au participat simpli cetățeni, consilieri, funcționari municipali și raional, angajați ai întreprinderilor municipale, deputați ai Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova”. Echipați cu greble, furci, hârlețe, mături și saci de gunoi, oamenii au făcut curățenie în curți, în spațiile verzi și cele publice. Tradiția de a face curat la Orhei, în preajma sărbătorilor de Paști, a fost instituită în 2015 de Ilan Șor, fostul primar al Orheiului.

Toate cele 34 de primării din raionul Orhei, care numără 74 de sate, s-au mobilizat pentru buna desfășurare a campaniei.

„În Postul Paștelui am considerat de cuviință să mobilizăm toate administrațiile locale și întreprinderile municipale pentru a arăta că ne pasă, că pentru noi contează foarte mult să fie curat atât în suflet, cât și în jurul noastru”, a spus Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei.

„Este o campanie foarte frumoasă și cred că vor lua pildă de la noi și ceilalți primari, astfel încât țara noastră să devină mai curată și mai frumoasă”, a menționat Vitalie Balinschi, vicepreședintele Partidului „ȘOR”.

„Facem aceste lucruri din 2015. În fiecare primăvară, înnainte de Paști, noi organizăm asemenea campanii și îndemnăm oamenii să se implice. Am antrenat în această campanie toate serviciile municipale. E important să facem orașul nostru mai curat, dar la fel de important este să menținem curățenia”, spus primarul Pavel Verejanu.

Printre deputații care au participat la acțiunile de salubrizare a orașului Orhei s-a numărat și deputatul Marina Tauber, vicepreședintele Partidului „ȘOR”. Ea a spus că orașul și raionul Orhei întotdeauna a fost exemplari în ceea ce privește curățenia.

„Această campanie nu e doar despre salubrizare. Această campanie consolidează comunitățile și societatea. Vom face curățenie și în satele din raion unde nu avem primari din partea noastră. Este foarte important că oamenii se implică cu dedicație în realizarea acestei inițiative de a menține curate și frumoase satele și orașele noastre”, a spus deputatul Marina Tauber.

Campania națională de curățenie „E timpul să facem ordine în țară!”, lansată de echipa Partidului „ȘOR” și a Platformei „Pentru Moldova”, va dura două săptămâni.

FB_IMG_1618840490370 FB_IMG_1618840486424 FB_IMG_1618840483330 FB_IMG_1618840478423

Doina Secrieru

Share