Liviu Vovc: Vânzarea produselor pe marginea drumului trebuie să fie o soluție extremă

Liviu Vovc: Vânzarea produselor pe marginea drumului trebuie să fie o soluție extremă

Fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc, spune că este salutabil îndemnul ministrului infrastructurii de a susține producătorii autohtoni și a procura produse la marginea drumului, informează OFICIAL.

Fostul deputat punctează, însă, că vânzarea produselor pe marginea drumului trebuie să fie o soluție extremă.

„ Vreau să amintesc membrilor Guvernului și al Parlamentului că dacă își doresc să susțină cu adevărat producătorii autohtoni, să implementeze proiectele inițiate de Platforma DA încă în legislativul anterior.

1. Proiectul care prevede ca pe rafturile din magazine 50% să fie produse autohtone, a fost votat de deputații Platformei DA și PAS, iar Guvernul până la ziua de azi nu l-a implementat în practică.

A trecut mai mult de un an!!!

2. Proiectul care limitează poftele retailurilor cu privire la reducerile din partea producătorilor. La moment, producătorii pot fi obligați să ofere reduceri chiar și de 40% pentru a putea să își vândă produsele pe rafturile magazinelor. Iar această reducere nu se regăsește în preț. Bișnițarii le bagă în buzunar iar de suferit au doar producătorii autohtoni. La insistența Platformei DA a fost votat un proiect de lege pentru a limita la maxim 10% acest discount. Proiectul a fost returnat în Parlament de Președintele țării, cică pentru ”îmbunătățiri”. Iar de mai mult de un an acest proiect se ”îmbunătățește” prăfuindu-se undeva prin Parlament.

Guvernul și miniștrii însă trebuie să vină cu politici de protejare a producătorilor autohtoni și crearea de oportunități de a își vinde produsele în condiții normale”, spune fostul deputat.

Share