Liliana Nicolaescu-Onofrei: În calitate de ministru, promit că singura politică pe care o voi promova este cea a corectitudinii și profesionalismului

Liliana Nicolaescu-Onofrei: În calitate de ministru, promit că singura politică pe care o voi promova este cea a corectitudinii și profesionalismului

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofreisusține că, astăzi, mai mult ca oricând avem nevoie de curaj și anume curajul de a ne opune unui regim, informează OFICIAL.

Într-o conferință de presă, Liliana Nicolaescu-Onofrei a menționat că, educația, arata, cultura, cercetarea, sportul, tineretul, care trebuie să aibă aici un viitor acasă, sunt organe vitale ale RM.

„RM are un Parlament legitim votat de cetățenii RM, un Guvern legitim votat de Parlament și în această situație singurul lucru care ne poate împiedica să revenim la normalitate este agonia caracatiței. Ei încearcă prin toate mijloacele, încălcând Constituția, să se mențină la putere. A venit timpul să spunem – destul, până aici! Aveți colegi, reprezentanți ai comunității academic a Universității Tehnice a Moldovei, care au demonstrat verticalitate, curaj prin poziția civică anunțată public”, a precizat ea.

Totodată, Liliana Nicolaescu-Onofrei s-a adresat tuturor angajaților din sectoarele educație, cultură, cercetare, tineret și sport. „Știm cu toții că indiferența este cea care poate distruge o societate. E dreptul nostru să avem o viață mai bună, lipsită de corupție, de intimidări de poliție politică. Toate aceste lucruri nu trebuie să se afle în societatea noastră, iar oamenii din educație, cercetare, din artă și cultură, liderii din tineret, promotorii sportului sunt cei care pot servi drept exemplu, sunt cei care pot da dovada de curaj. Vă îndemn să nu fiți indiferenți, mulți dintre dvs. au fost intimidați, și-au făcut griji pentru posturile de muncă, pentru familii, vă îndemn să aveți curaj. În calitate de ministru, afirm, mă angajez și promit astăzi că, singura politică pe care o voi promova este cea a corectitudinii și profesionalismului. Acesta este singura politică care ne poate ajuta să avem o educație de calitate, o artă și o cultură libere, neîngenunchiată. Vom face politică educațională, pentru artă și cultură, pentru tineri, cercetare, știință, sport, pentru o viață mai bună. Vă îndemn să fiți curajoși, să veniți alături de noi, doar așa vom putea să facem marea schimbare. Momentul hotărâtor este acum”, a mai spus ministra.

Andriana Cheptine

Share