Liderul PSRM urma să plece la Sankt Petersburg, dar a rămas la Chișinău „pentru a continua discuțiile privind crearea unei majorități”

Liderul PSRM urma să plece la Sankt Petersburg, dar a rămas la Chișinău „pentru a continua discuțiile privind crearea unei majorități”

În cadrul vizitei de lucru la Sankt Petersburg, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Secretarul General, președintele Secretariatului Consiliului Adunării Interparlamentare a statelor-membre ale CSI, Dmitrii Kobițki, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că au discutat starea actuală și perspectivele de cooperare dintre Republica Moldova și CSI.

„Am fost unanimi în opinia privind necesitatea consolidării parteneriatului în toate domeniile de interes reciproc. Am subliniat interesul țării noastre pentru dinamizarea activității în cadrul Comunității, precum și în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, unde, în anul 2018, Moldova a obținut statutul de observator. Totodată, mi-am exprimat regretul pentru interacțiunea insuficientă dintre Republica Moldova și Adunarea Interparlamentară a CSI din cauza refuzului conducerii Parlamentului RM de legislatură precedentă de a participa în activitatea organelor CSI. Mi-am exprimat speranța că această problemă va fi soluționată odată cu formarea majorității parlamentare și a noului Guvern al Moldovei, din care vor face parte reprezentanții Partidului Socialiștilor care susțin poziția Președintelui RM privind restabilirea unui parteneriat eficient cu statele CSI”, a scris Dodon.

Potrivit lui, președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, care urma să vină la Sankt Petersburg, a rămas la Chișinău pentru a continua discuțiile privind posibilitatea creării unei majorități parlamentare.

„În altă ordine de idei, am relatat despre esența strategiei prezidențiale de promovare a unei politici externe echilibrate între Est și Vest, reieșind din interesele naționale ale Republicii Moldova”, a mai scris Dodon.

Doina Secrieru

Share