Omagiu pentru un suporter orb: Valencia i-a ridicat o statuie pe stadion

Omagiu pentru un suporter orb: Valencia i-a ridicat o statuie pe stadion

Fotbalul fără suporteri este dezolant, iar Valencia a adus un omagiu extraordinar unuia dintre fanii loiali, la doi ani după dispariţie.

Vicente Aparicio şi-a pierdut vederea în jurul vârstei de 50 de ani, dar asta nu l-a împiedicat să vină la meciurile de pe Mestalla pentru a-şi încuraja favoriţii şi a trăi atmosfera creată pe stadion. Înregistrat cu carnetul de socios cu numărul 18, el şi-a reînnoit mereu abonamentul, relatează digisport.ro.

Cu ocazia sărbătoririi centenarului clubului, Valencia a decis să-i ridice o statuie chiar în incinta arenei , exact pe locul pe care stătea de obicei – numărul 164 de pe rândul 15. „Chiar dacă el şi mulţi alţi suporteri nu mai sunt printre noi, povestea lui este o mărturie a pasiunii lor pentru acest club, iar această pasiune trebuie celebrată”, a fost mesajul oficialilor de la Valencia.

Fiul său a participat la eveniment şi a povestit mai multe despre iubirea tatălui său pentru echipa liliecilor. „Meciul cu Karlsruhe din 1993 a fost ultima oară când a urmărit echipa la televizor. După aceea, a dorit să meargă din nou pe stadion pentru a simţi pe viu atmosfera de pe Mestalla. Îi plăcea foarte mult, iar eu îi mai povesteam ce se întâmplă pe teren. 2004, anul când Valencia a câştigat titlul şi a cucerit Europa League, a fost cel mai fericit din viaţa lui”, a declarat fiul lui.

YXNoPWJhMGVmZTdkNmI3MjEwNTkxZjY4YjlkMzE1ZTY4YzNl.thumb

Mihaela Rotari

Share