Liderul PSDE: Guvernul nou este constituit preponderent din miniștri din fostul Executiv, care și-au dovedit lipsa de viziune

Liderul PSDE: Guvernul nou este constituit preponderent din miniștri din fostul Executiv, care și-au dovedit lipsa de viziune

Este bine că guvernarea a reușit să depășească (cel puțin pentru moment) divergențele care le au pe interior și să învestească un nou Guvern. Pentru că Republica Moldova are nevoie de o anumită stabilitate pe timp de criză. Declarațiile au fost făcute de Ion Sula, președintele Partidului Social Democrat European (PSDE), informează OFICIAL.

Dar – a spus politicianul – acest Guvern, constituit preponderent din miniștri din fostul Executiv, care și-au dovedit deja incompetența și lipsa de viziune, nu are cum să genereze soluții pentru gravele probleme cu care se confruntă astăzi Republica Moldova.

„Partidul Social Democrat European ca partid pro-european a confirmat nu o singură dată deschiderea pentru consultări și disponibilitatea de a oferi guvernării expertiză în depășirea crizelor suprapuse. Aceste mesaje însă au rămas fără răspuns. Este necesar ca actuala guvernare să recunoască gravitatea situației, să înțeleagă că țara, în mai multe domenii cheie, se apropie tot mai mult de marginea prăpastiei și că fără un efort comun e imposibil de evitat catastrofele.

Concluzia noastră este simplă – Partidul Social Democrat European din prima zi va monitoriza atent activitatea guvernării și va veni cu viziuni de alternativă și soluții acolo unde va fi cazul, pentru a susține prioritar oamenii în aceste condiții dificile și a contribui la realizarea cursului pro-european al Republicii Moldova”, a subliniat președintele PSDE.

Share