Liderul PN a făcut un apel către toți cetățenii Moldovei, să continue și să fortifice protestul împotriva schimbării sistemului electoral

Liderul PN a făcut un apel către toți cetățenii Moldovei, să continue și să fortifice protestul împotriva schimbării sistemului electoral

Liderul ,,Partidului Nostru” a făcut un apel către toți cetățenii Moldovei ,,să continue și să fortifice protestul împotriva proiectelor lui Plahotniuc și Dodon în privința schimbării sistemului electoral, împotriva încercării regimului de la guvernare de a captura în totalitate statul moldovenesc”. Această declarație Renato Usatîi a făcut-o pe Facebook.

,,Eu întotdeauna am spus, că ,,Partidul Nostru’’ va susține protestele, care pledează pentru desființarea actualului regim criminal. Activiștii din ,PN’ au fost în centrul Chișinăului, unde cetățenii s-au adunat să-și exprime atitudinea lor în privința încercărilor partidelor de la guvernare de a schimba sistemul electoral și în viitor să efectueze capturarea finală a statului”, – a scris liderul PN.

Renato Usatîi a denunțat cu hotărîre acțiunile Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon, ,,care a intrat într-un acord comun cu oligarhul Vladimir Plahotniuc și este implicat activ în scenariile regimului criminal de la guvernare”.

„Îmi pare foarte rău, că noi trebuie să stabilim faptul unei înțelegeri secrete între Partidul Democrat a lui Vladimir Plahotniuc și Partidul Socialist a lui Igor Dodon. Cu jumătate de an în urmă actualul Președinte a stat cu noi în piață, vorbind despre desființarea regimului oligarhic. Astăzi el este pe altă parte a baricadei, astfel noi spunem ,,NU” înţelegerii între Plahotniuc și Dodon’’, a scris el.

Liderul ,,Partidului Nostru’’ a îndemnat la continuarea și consolidarea protestelor, ,,care ar trebui să acopere toată țara pentru a elimina regimul criminal, care a confiscat Moldova”. ,,Acum toți trebuie să înțeleagă complexitatea și pericolul situației în care se află țara. Cetățenii se pot baza doar pe ei înșiși. Aceasta este adevărata lecție a maturității națiunii moldovenești. În caz contrar vom finisa cu această juntă, cu acești huligani și conspiratori, – a declarat Renato Usatîi. -Protestele continuă. Solicit responsabilitate, în primul rînd locuitorilor capitalei. Istoria se face aici și acum. Pînă cînd locuitorii Chișinăului nu vor începe masiv să meargă la mitinguri, victoria va fi departe de noi. Înțeleg că în zilele de week-end se dorește a le petrece în pace și liniște, înțeleg că cineva vrea să doarmă, dar noi nu putem să pierdem Patria, viitorul nostru, viitorul copiilor noștri”.

Doina Secrieru

Share