Liderul ODIP – pe listele Partidului Liberal, oficial, la următoarele alegeri parlamentare

Liderul ODIP – pe listele Partidului Liberal, oficial, la următoarele alegeri parlamentare

Liderul organizaţiei unioniste „Unirea – ODIP”, Vlad Bileţchi, candidatul pe o circumscripție în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, și-a anunțat oficial, candidatura sa în următorul scrutin pe listele Partidului Liberal (PL), informează Oficial.

„Voi expune clar cum văd eu participarea unioniștilor în cadrul alegerilor parlamentare. Considerăm că, la finele Anului Centenar, am ajuns la concluzia că este imperios necesară implicarea noastră în cadrul alegerilor. Obiectivul nostru este nu să luptăm împotriva cuiva, ci – pentru valorificarea cauzei noastre naționale”, a comunicat Bilețchi.

În același timp, el s-a referit la implicarea sa în politică. „Trebuie să recunosc, nu am avut această intenție anterior. Or, nu vedeam posibil acest lucru, însă, în urma tuturor refuzurilor unioniștilor de a participa la alegerile parlamentare, am văzut că unioniștii nu vor fi reprezentați în Parlament. Am dat curs invitației domnului Dorin Chirtoacă spre a discuta. Indiferent că vom avea anticipate sau nu, este foarte important ca în viitorul legislativ unioniștii să aibă proprii reprezentanți. De aceasta accept să colaborez cu Partidul Liberal, cunosc foarte bine cine este Partidul Liberal, cine sunt votanții, care îi sunt angajamentele. Cunoscând această experiență, voi transpune această verticalitate în implicarea mea în politică pe listele Partidului Liberal la alegerile parlamentare, dar nu am fost și nu voi fi niciodată membru al PL”, a declarat el.

Totodată, Bilețchi a vorbit de ce nu a creat un partid, dar s-a alăturat la PL. „De ce noi, tinerii, nu am face un partid nou? Avem 46 de partide în Republica Moldova. Ideea este să reformăm partidele existente”, a comunicat el.

Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, s-a referit și la alte detalii în acest sens.

„Vă spun absolut sincer, ascultându-l pe Vlad și văzând acțiunile tinerilor de la ODIP, de fiecare dată, m-am revăzut pe mine acum 15-20 de ani. Acum putem spune clar: Dragi unioniști din Republica Moldova, acum aveți pe cine vota. Alegerile din 24 februarie, așa cum sunt ele – nedrepte, ne oferă cu demnitate să mergem către Unire”, a spus Chirtoacă.

Mihaela Conovali

Share