Liderul CUB: Cred că chiar a venit timpul să tratăm bolile acestui sistem ticăloșit de fanarioți pentru ca infecția statului-partid să nu afecteze organele sale vitale

Liderul CUB: Cred că chiar a venit timpul să tratăm bolile acestui sistem ticăloșit de fanarioți pentru ca infecția statului-partid să nu afecteze organele sale vitale

Igor Munteanu, liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), care nu a fost înregistrat în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din octombrie, a declarat că, imediat după eliminarea din cursă, „a primit zeci de telefoane și mesaje de încurajare, de la oameni simpli, afectați de această decizie brutală a autorității electorale (CEC), oameni din afara politicii până la politicieni cunoscuți publicului larg, unii dintre ei fiind chiar concurenți electorali, iar alții chiar din rândurile PAS”.

„Oamenilor li-I rușine de CEC. Tot ei înțeleg că în spatele acestei decizii netrebnice a CEC stă partidul aflat la guvernare, PAS. Oamenilor nu le vine să creadă că la 20 octombrie, 2024, acest partid preferă să-I vadă la dezbateri pe toți interpușii lui Șor, Plahotniuc și Platon, dar s-au opus vehement unui candidat liberal, desemnat de CUB, partid cu drepturi depline în ALDE / Renew, Igor Munteanu. Pentru că nu are nicio logică”, a menționat el.

Potrivit liderului CUB, oamenii înțeleg însă că PAS a ordonat o execuție publică, folosindu-se de CEC ca de o simplă marionetă, fără nicio independență funcțională, format din foști activiști ai PAS, care rămân loialiști înveterați acestui partid.

„Excluderea mea din campania prezidențială are multe similitudini cu alte decizii politice luate în beneficiul foștilor oligarhi. Oamenii deștepți înțeleg că indiferent de milioanele de euro băgați în promovarea actualului „idol” politic al pas-ului, nu pot manipula reacția cetățenilor dezamăgiți. Nu au reușit nici alții, care-au fost obligați să caute alte geolocații. Eu nu văd azi nicio diferență între Decizia judecătoarei Berdilo (din 2018) contra unui primar ales și decizia nr.2942 din 24.09.2024, semnată marți dimineața de către actuala (vremelnica) Președintă a CEC, Angelica Caraman. Ambele nume se pronunță cu aceiași intonați de jenă. Posibil că motivele CEC să-I bage în extaz pe profitorii acestei situații penibile, niște șacali cu chip de mironosițe virgine, dar nu pe mult timp. Îi vom scoate la apă curată”, a mai spus politicianul, adăugând: „Noi le cunoaștem numele, le știm feleșagul, le drămuim faptele și ei vor plăti negreșit pentru urâciunea de sistem pe care-l servesc azi, în vremurile astea tot mai bune pentru unii, și tot mai urâte pentru cei mai mulți dintre cetățeni. RM nu se poate face bine cu asemenea indivizi, cu asemenea mercenariat inept. Inerția și reaua lor credință nu ne poate ajuta cu nimic pe drumul spre prosperitate și Europa. Ei ne trag înapoi, amăgindu-i pe cei creduli, creând iluzii că ne trag înainte. De fapt, ei dau înapoi ca racul. Asta nu-i modelul democratic care-i poate inspira pe moldoveni, și nici etalonul unei Europene care să ne inspire”.

Igor Munteanu a spus că el crede că chiar a venit timpul să tratăm bolile acestui sistem ticăloșit de fanarioți pentru ca infecția statului-partid să nu afecteze organele sale vitale, să ne sperie cetățenii, să ne fure populația.

„Avem nevoie de solidaritate reală, democratică, trebuie să ne consolidăm rândurile cu cei care-și doresc un stat normal și nu „fițos”, în care alegem oamenii drepți și nu cei care-au împrumutat de la vechiul regim toată urâciunea falsității. Putem fi puternici îndepărtându-ne de falsitate, de ura care dezbină, de minciuna „votului util”, de isterie și mitocănie, puse pe steagul unui idol fals, care ne convinge zilnic de falsitate.

Vă voi anunța despre deciziile pe care le luăm în această direcție”, a conchis președintele CUB.

Share