Lider de partid, privind declarația lui Țîcu că „o femeie nu poate fi aleasă la conducerea țării”: Îl aștept pe domnul Octavian Țîcu în PMAN

Lider de partid, privind declarația lui Țîcu că „o femeie nu poate fi aleasă la conducerea țării”: Îl aștept pe domnul Octavian Țîcu în PMAN

Liderul partidului Uniunea Salvaţi Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, îi propune șefiei Partidului Unității Naționale (PUN) Octavian Țîcu, să participe la o întrecere atletică la alergare – „mâine dimineață, vineri (sau în altă zi convenită) la ora 6.00 îl aștept pe domnul Octavian Țîcu în PMAN din Chișinău, de unde vom alerga până în centrul municipiului Orhei”. 

Potrivit lui Munteanu, acțiunea de a-l provoca pe Țîcu vine în urma declarațiilor liderului PUN, precum că „în Republica Moldova o femeie nu poate fi aleasă la conducerea țării”.

„Atacând-o impardonabil cu această ocazie pe doamna Maia Sandu doar pentru că dumneaiei este…femeie. Acum două zile, liderul PUN a “recidivat” numind-o pe lidera PAS “Micul Muc”, un limbaj și o atitudine absolut neacademice”, spune Munteanu.

În același timp, liderul USB susține: „Vreau să explic încă odată poziția mea pe acest subiect. Nu sunt adeptul ideologic al politicianei Maia Sandu, eu militez pentru UNIREA Basarabiei cu România iar dumneaiei crede că statul Republica Moldova trebuie păstrat și “dres pe alocuri”, ținându-i pe românii basarabeni rupți de la Țara Mamă, dar am apărat și voi apăra mereu o femeie care este atacată și voi munci cu abnegație pentru ca egalitatea dintre femei și bărbați să nu mai fie un principiu pus la îndoială de oamenii simpli, dar și de politicieni. Repet, spun asta nu doar pentru că sunt tată a patru fiice, ci pentru că așa am fost educat acasă, este un Crez al meu nealterat de timp și circumstanțe”.

„Dumnealui a inițiat duelul, eu aleg armele – alergare și creație legislativă”, spune Munteanu.

„Astfel, mâine dimineață, vineri (sau în altă zi convenită) la ora 6.00 îl aștept pe domnul Octavian Țîcu în PMAN din Chișinău, de unde vom alerga până în centrul municipiului Orhei, la monumentul domnitorului Vasile Lupu. Distanța este de doar 50 km. Alergăm doar noi doi, fără camarazi și suporteri. Dacă este puțin 50 km, eu accept orice alergare pe distanțe de până la 100 km. Nu cred că este neapărat nevoie să ne batem cu pumnii în cap ca să demonstrăm calitățile sportive. 50 de km de alergare sunt suficienți în acest sens, vă asigur”, comunică Munteanu.

Totodată, șefia USB mai spune: „Având în vedere că dl Țîcu este deputat, plătit consistent din banii poporului, trebuie să-i dăm posibilitate să-și demonstreze și capacitățile la capitolul creație legislativă, astfel, când ajungem la Orhei, în maxim două ore vom scrie fiecare câte un proiect de lege (de la zero) și o sesizare la Curtea constituțională (fiecare alege pe loc pentru celălalt tema “legii” și a “sesizării CC”), scriem singuri-singurei, fără aghiotanți. După două ore ne obligăm să publicăm “operele” pe FB. În 2019, am fost provocat la “duel” de domnul Constantin Țuțu, care la fel era sportiv, intelectual și deputat și care la fel era cunoscut pentru etalarea pumnilor (vedeți ultima postare de ieri a domnului Țîcu, unde (recidivând) ne amenință cu bătaia), dar atunci “duelul” nu a avut loc pentru că dl Țuțu a refuzat să alergăm un marathon întreg și să scrie o lege și o sesizare la CC”, a spus Valeriu Munteanu.

Mihaela Rotari

Share