Liberal: „Începând cu această săptămână mi-am încheiat mandatul de vicepreședinte al raionului Hîncești”

Liberal: „Începând cu această săptămână mi-am încheiat mandatul de vicepreședinte al raionului Hîncești”

Liberalul Constantin Vlas – cel mai tânăr vicepreședinte de raion, și-a anunțat astăzi demisia din funcția de vicepreședinte al raionului Hâncești, informează Oficial.
 
Într-o postare pe Facebook, el a făcut câteva precizări privind activitatea sa: 
„Dragi prieteni și prietene,
Vreau să vă anunț că începând cu această săptămână mi-am încheiat mandatul de vicepreședinte al raionului Hîncești prin cererea de demisie depusă și aprobată la sfârșitul săptămânii trecute.
Vreau să vă comunic că această demisie este una asumată și plec cu sufletul împlinit pentru că am lăsat în urmă lucruri frumoase realizate alături de echipa Consiliului Raional Hîncești. Contexte pentru a-mi da demisia au mai fost, dar nu aș fi fost împăcat profesional dacă nu aș fi dus până la capăt depunerea unor proiecte europene până pe data de 21 mai 2018.
Proiecte importante pentru raion care au drept scop reabilitarea obiectivelor de patrimoniu cultural-istoric și medical: reabilitarea Castelului de Vânătoare de la Manuc Bey, reabilitarea Morii cu Aburi de la Mereșeni, Muzeul din Ciuciuleni, reabilitarea Centrului de Sănătate Hîncești și reabilitarea totală a blocului terapeutic din cadrul Spitalului raional Hîncești, cu un buget cumulativ de circa 3 milioane de euro.
În acest sens, vreau să aduc sincere mulțumiri oamenilor alături de care am inițiat și desfășurat proiecte frumoase în această perioadă de 3 ani, în mod special:
– Colegilor din cadrul Consiliului Raional Hîncești le mulțumesc pentru colaborare eficientă și consens în promovarea proiectelor derulate în acest răstimp;
– Primarilor din cadrul celor 39 de APL-uri le mulțumesc pentru receptivitate și interes față de segmentul cooperării transfrontaliere. Împreună cu acestea, în colaborare cu Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, am reușit să inițiem 16 acorduri bilaterale cu parteneri de peste Prut din jud. Iași și Prahova, dar și să punem bazele unui proiect important de aprovizionare cu apă și sanitație în Lunca Prutului cu partenerii francezi de la organizația Solidaritate Europeană pentru Apă.
– Colegilor din cadrul Direcției Economie și Cooperare Transfrontalieră în fața cărora îmi exprim întreaga apreciere și recunoștință pentru că au dat curs inițiativelor propuse pe agendă și împreună am reușit să dezvoltăm un șir de proiecte importante pentru raion: marca comercială Produs de Hîncești, care în doi ani a reușit să adune oameni deosebiți, dornici să se asocieze, să-și promoveze și să comercializeze produsele locale, obținând 2 medalii de aur la expoziția națională Fabricat în Moldova și multe colaborări frumoase; Clusterul de Turism Hîncești – structură prin intermediul căreia am reușit să asigurăm o infrastructură de promovare turistică a raionului, printre care: spoturi de promovare, un traseu turistic și o hartă de buzunar, platforma Hincesti.Guide și cel mai important, să dăm o direcție clară de dezvoltare a acestui domeniu (îi mulțumesc bunului meu prieten Igor Rotarupentru că ne-a ajutat să punem bazele acestor inițiative); proiecte importante câștigate în cadrul Fondului Național de Dezvoltare Regională din Moldova, cu o valoare cumulativă de 36,5 miloane lei, care prevăd extinderea și interconectarea apeductului municipal cu localitățile din raza municipiului Hîncești, ce reprezintă un prim pas spre regionalizarea serviciilor de apă și sanitație, și eficientizarea energetică a spitalului raional Hîncești cu trecerea la încălzirea apei de la energia solară; și multe alte inițiative care au avut drept scop dezvoltarea sinergică a raionului.
Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc conducerii Partidul Liberal și organizației teritoriale a acestuia pentru suportul acordat și pentru faptul că au avut încrederea să promoveze în această poziție un tânăr de 24 de ani, proaspăt absolvent de la Iași, care deși era la început de cale, dar avea visuri și ambiții mari. Le sunt recunoscător pentru că mi-au oferit oportunitatea de a mă afirma și de a demonstra eficacitatea abordărilor inovative în soluționarea problemelor și implementarea proiectelor ce țin de administrația publică locală.
Rămân optimist în privința a ceea ce urmează și sunt în continuare deschis spre orice colaborare sau inițiativă sinceră și sănătoasă de dezvoltare a țării”.
Doina Secrieru 
Share