Leancă, despre reforma Guvernului: „Numărul acesta de 9 ministere mi se pare prea mic”

Leancă, despre reforma Guvernului: „Numărul acesta de 9 ministere mi se pare prea mic”

„Reieșind din experiența mea vreau să vă zic că o reforma a Guvernului este absolut necesară doar că numărul acesta de 9 ministere mi se pare prea mic. Eu aș fi optat pentru 12-13 ministere”. Declarația a fost făcută de deputatul din grup parlamentar Popular European, Iurie Leancă, într-un interviu pentru  www.deschide.md.

Politicianul a spus că înțelege că „Guvernul vine cu această formula și că au fost consiliați de experți internaționali”.„ Acum trebuie să discutăm pe detalii, inclusiv să luăm în calcul faptul că niște ministere foarte mari să nu genereze birocrație și sincope în procesul de lucru. La fel de important este să vedem dacă această reformă va aduce după ea majorări de salarii pentru a putea atrage în serviciul statului cât mai mulţi profesionişti”, a declarat el.

Leancă a mai afirmat că, dacă PPEM va avea sau nu oameni pe noua platformă executivă, va putea răspunde „când ne vom apropia de finalul reformei”. „A spus și domnul Filip că va dura vreo 3-4 luni până se finalizează acest proces. Dar vă mai pot spune că este absolut firesc ca să desemnăm și noi oameni meseriași în Guvern. Doar că aici, mi-e greu să fac deosebire între meseriaș și ”neangajat politic”. Or pe cei pe care îi desemnezi, îi desemnezi nu doar pentru că pricep un anumit domeniu dar și pentru faptul că împărtășesc anumite valori”, a explicat deputatul.

Totodată, parlamentarul a precizat că subiectul privind reforma Guvernului încă nu a fost discutat detaliat la consiliul coaliției. „S-au făcut doar unele referințe și atât”, a precizat el.

Mihaela Rotari

 

Share