Klaus Iohannis: Mă bucur că mă aflu la Chișinău

Klaus Iohannis: Mă bucur că mă aflu la Chișinău

Președintele României Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferințe de presă, susținută alături de președintele RM, Nicolae Timofti, că este bucuros de faptul că se află în vizită oficială la Chișinău.

“Mi-am dorit să fie prima vizită oficială pentru a transmite un semnal clar, dar deoarece nu era un guvern validat, am convenit cu domnul președinte că e nevoie să lăsăm până vor fi întrunite condițiile necesare. Și iată sunt aici”, a declarat Iohannis.

El a reiterat sprijinul României în parcursul european al Republicii Moldova și a spus că va transmite Guvernului un mesaj de susținere în acest sens.

“România va face tot posibilul ca Republica Moldova să își continue calea democratic și europeană”, mai spus președintele României.

Președintele RM, Nicolae Timofti, a mulțumit României pentru sprijin și a spus că Republica Moldova va continua parcursul European cu fermitate.

“L-am asigurat pe domnul președinte că RM rămâne ferm pe calea integrării europene și că vom continua implementarea reformelor în justiție, lupta anticorupție și dezvoltare economică”, a subliniat Timofti.

Maria Roșca

Share