Jizdan, privind cele 37 posturile de la Tiraspol: Facem apel la organizațiile internaționale

Jizdan, privind cele 37 posturile de la Tiraspol: Facem apel la organizațiile internaționale

Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Alexandru Jizdan, în cadrul unor declarații de presă, a spus că unele partide politice încearcă să obțină doar dividende politice, fără acțiuni concrete cu privire la subiectul instalării celor 37 posturi ilegale de la Tiraspol, informează OFICIAL.

„Eu, în calitate de președinte al Comisiei de Securitate Națională, voi veni astăzi – în plenul Parlamentului, cu propunerea de creare a unui grup de lucru, care va avea subiectul rezolvării problemei legate de posturile ilegale. Până nu se va rezolva acest subiect, noi nu vom ceda”, a spus deputatul.

Prin urmare, parlamentarul a venit cu o declarație: „Facem apel la organizațiile internaționale de monitorizare a situației în zona de securitate, inclusiv cele antrenate în promovarea drepturilor omului – să sprijine necondiționat eforturile Guvernului de reanimare a procesului de negociere și de revenire în albia normalității pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean și eliminarea imediată a posturilor ilegale. Condamnăm cu vehemență instalarea celor 37 posturi ilegale amplasate în zona de securitate în perioada situației pandemice, care limitează drepturile omului în special – libera circulație, dreptul la muncă și libertatea de exprimare”.

Mihaela Conovali

Share