Iurie Podarilov: Este regretabil că nu am avut suficient timp…

Iurie Podarilov: Este regretabil că nu am avut suficient timp…

Iurie Podarilov ieri a fost eliberat de Guvern din funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP), în baza cererii de demisie, după 5 luni de activitate, informează OFICIAL.

„O perioadă de provocări și bună experiență de viață, declar cu mândrie că Poliția Republicii Moldova este o echipă profesionistă, care în pofida salariilor mizere își continuă munca cu dedicație.

La numire în funcție am fost conștient că va fi o activitate extrem de dificilă, cu o rezistență puternică din partea factorilor umani care joacă necinstit.

Procesul de curățare a sistemului cu siguranță în 5 luni nu se realizează, însă pot să declar că imediat în perioada care urmează munca depusă în această perioadă va începe să ia un rezultat în favoarea angajaților de poliție”, a declarat el în mesajul de rămas bun.

Podarilov a mai spus că avut puțin timp pentru a aprecia pe toți cei care se dedică muncii titanice pe care o întreprind zilnic, să acorde suportul celor ce au avut nevoie.

„Este regretabil că nu am avut timp suficient pentru obiectivul îndreptat la ridicarea esențială a salariilor și crearea condițiilor decente de muncă.

Conștientizam că vin pe o perioada nedeterminată de timp și am fost pregătit să părăsesc funcția în orice moment”, a mai spus fostul șef al IGP.

El a precizat că a demisionat fără a fi influențat de careva factori.

Cristina Gurez

Share