Irina Vlah, în vizită la o întreprindere din Ceadîr-Lunga, care și-a lansat în anul 2021 propria producție de cusut

Irina Vlah, în vizită la o întreprindere din Ceadîr-Lunga, care și-a lansat în anul 2021 propria producție de cusut

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a vizitat întreprinderea din Ceadîr-Lunga, care și-a lansat în anul 2021 propria producție de cusut, transmite OFICIAL.

Compania a investit peste 4 milioane de lei pentru achiziționarea unei linii de cusut și a materiilor prime primare. Pînă în prezent, antreprenorul a creat 90 de locuri de muncă, dintre care 60 sunt direct implicate în producție.
O parte din fondurile investite în mijloace fixe vor fi compensate antreprenorului din bugetul UTA Găgăuzia în cadrul programului de subvenționare pentru locurile de muncă create în economie. Plus la acetea, Comitetul Executiv a ajutat antreprenorul să localizeze producția într-o încăpere cu chirie accesibilă.
Șeful companiei, Serghei Ivanov, i-a relatat Bașcanului Găgăuziei că, compania intenționează să extindă producția și să creeze încă 20 de locuri de muncă. În viitor, proprietarul are în vedere posibilitatea de a-și construi propriul atelier de cusut.
Irina Vlah i-a urat antreprenorului succes în depistarea de noi piețe și extinderea gamei de produse finite.

„Nu v-a fost frică să începeți o afacere nouă în mijlocul crizei epidemiologice și economice și ați avut încredere că în Găgăuzia veți găsi personal instruit, sprijin din partea autorităților și o serie de avantaje care nu sunt disponibile în nicio altă regiune a țării. Așteptările Dumneavoastră au fost pe deplin realizate și astăzi exemplul Dumneavoastră sugerează în mod convingător că conducerea propriei afaceri în Găgăuzia este promițătoare și profitabilă”, a menționat Irina Vlah.

Share