Ion Ceban: Nu pot rămâne indiferent și am decis să inițiez o mișcare: Mișcarea Alternativă Națională

Ion Ceban: Nu pot rămâne indiferent și am decis să inițiez o mișcare: Mișcarea Alternativă Națională

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban a anunțat astăzi că inițiază Mișcarea Alternativă Națională  – o mișcare alternativă guvernării actuale, informează OFICIAL.

Chișinăul va continua să se dezvolte indiferent de blocajele create la nivel central. Angajamentele asumate le voi duce până la capăt alături de echipa mea, care de doi ani a demonstrat că se poate de schimbat lucrurile. Proiectele în Chișinău și suburbii vor fi mai  multe de anul viitor, mai multe decât au fost în acești doi ani. Avem experiență, capacitatea și dorința să muncim pentru schimbările capitalei”, a declarat Ceban, în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, el a spus că, ceea ce se întâmplă astăzi la nivel central este un dezastru, iar acest lucru determină Republica Moldova să facă pași înapoi.

„Cu ce ne-am ales noi, poporul după o perioadă scurtă de timp? Majorarea prețurilor la gaz, combustibil, alimente, creșterea salariilor judecătorilor, deputaților, miniștrilor și creșterea cu 100 lei a salariului bucătarilor sau practic deloc a medicilor. Majorarea pensiei de 2000 de lei a rămas pe foaie. Cei de la guvernare doresc să scurteze concediul de îngrijire a copiilor fără să propună creșe. Teste expirate administrate populației, vaccinarea în câmp a cetățenilor, crearea de coridoare verzi în trafic, au majorat numărul de ministere și cheltuielile de administrare. Distrugerea și dezvoltarea economiei țării, dezvoltarea schemelor. Lista poate continua, iar supărarea oamenilor este una foarte mare”, a precizat edilul.

În context, primarul a spus: „Astăzi constatăm că nu există o altă forță care ar apăra interesele tuturor cetățenilor de cei care pretind că fac lucruri bune. Știu că toți așteaptă o alternativă care să-i unească pe toți și să aibă grijă de oameni. Nu pot rămâne indiferent și am decis să inițiez o mișcare: Mișcarea Alternativă Națională”.

De asemenea, Ion Ceban a spus că pașii pe care îi va face în continuare în acest sens îi va anunța pe parcurs.

Cristina Jicol

Share