Ion Ceban, la o întrevedere cu viceprimarul de Budapesta. Află ce au stabilit!

Ion Ceban, la o întrevedere cu viceprimarul de Budapesta. Află ce au stabilit!

Candidatul pentru funcția de Primar General al Capitalei, Ion Ceban, liderul fracțiunii socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, a avut o întrevedere cu viceprimarul orașului Budapesta, Gabor Bagdi, și cu reprezentanții administrației publice locale, informează Oficial.

Cei doi au discutat despre o posibilă cooperare pe toate domeniile de administrare a orașului.

„Ne-am exprimat dorința de a semna un Acord de cooperare între Chișinău și Budapesta în diferite domenii: amenajarea urbană, reparațiile străzilor și trotuarelor, transportul public, parcările, fondul locativ – comunal, colectarea și prelucrarea gunoiului, management și alte sfere”, se menționează într-un comunicat de presă.

De asemenea, Ion Ceban a menționat că Budapesta este gata să acorde sprijinul necesar Chișinăului pentru dezvoltare. „În primul rând, să împărtășească experiența sa de a transforma capitala țării într-un oraș confortabil pentru viață și atractiv din punct de vedere turistic, care ar conserva cu grijă trecutul și ar aspira la viitor”, mai menționează Ion Ceban.

Totodată, Ion Ceban a mulțumit primarului orașului Budapesta pentru dispunerea de a acorda ajutor Chișinăului. „I-am urat dumnealui și partidului de guvernare succese și câștig la alegerile parlamentare din 8 aprilie. El, la rândul său, mi-a urat mie și întregii echipe succese la alegerile locale din Chișinău. Vom dezvolta relațiile de cooperare și la Vest, și la Est”, mai spune Ion Ceban.

Doina Secrieru

Share