Ion Ceban: În mediu, într-un dosar de construcție sunt 11 încălcări a normelor juridice pentru construcție

Ion Ceban: În mediu, într-un dosar de construcție sunt 11 încălcări a normelor juridice pentru construcție

La inițiativa vicepreședintelui Parlamentului, Ion Ceban, candidat la șefia Capitalei, în iulie a fost creat un Grup de lucru care urmează să propună amendamente la Legea privind construcțiile din capitală, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Ion Ceban a spus că, împreună cu Grupul de lucru și alți experți s-a lucrat la o amplă analiză a construcțiilor din Chișinău.

„Grupul de lucru a elaborat și un Raport. Sunt pagini întregi cu ce trebuie să facem, în detaliu, cu recomandări. Acest lucru este o premieră pentru R. Moldova. Raportul poate fi descărcat de pe pagina mea. În Raport sunt 200 construcții analizate din aprilie până în septembrie curent. În mediu, într-un dosar de construcție sunt 11 încălcări a normelor juridice pentru construcție”, a spus Ion Ceban.

De asemenea, Ion Ceban s-a referit și la problema intervenției instanțelor în lucrul administrației publice locale. „Am aflat că, Curtea de Apel Chișinău a emis decizii pentru ca pe locul fostului Restaurant Doina din Parcul „Valea Trandafirilor” să fie eliberat un certificat permisiv pentru construcția unui bloc cu 11 etaje. Așa precedent nu a fost”, a spus Ion Ceban.

Totodată, Ion Ceban a declarat că, odată ce ajunge în fotoliul de Primar, primele două construcții ilegale vor fi dărâmate.

Cristina Parfeni

Share