Ansu Fati, un nou record: a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Barcelonei în Liga Campionilor

Ansu Fati, un nou record: a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Barcelonei în Liga Campionilor

Ansu Fati a fost titular în meciul Borussia Dortmund–Barcelona 0-0. Jucătorul de 16 ani a devenit astfel cel mai tânăr fotbalist din istoria echipei catalane care a jucat în Liga Campionilor. Este cel mai tânăr jucător care a marcat și a dat pasă de gol într-un singur meci.

La cei 16 ani, 10 luni și 14 zile, cât are Ansu Fati, jucătorul din Guineea-Bisau l-a depășit pe Bojan Krkic, care pe 19 septembrie 2007, a jucat în partida contra lui Olympique Lyon, la 17 ani și 22 de zile, relatează digisport.ro.

La acest capitol, recordul absolut este deținut de  Celestine Babayaro, care a debutat la Anderlecht, în Liga Campionilor, la 16 ani și 2 luni.

În partida Borussia Dortmund – Barcelona, Ansu Fati a jucat 59 de minute și a fost schimbat de Lionel Messi, care a preluat și banderola de căpitan al grupării blaugrana.

Ansu Fati a debutat în echipa mare a Barcelonei în lotul partida Betis Sevilla din cauza absențelor numeroase și importante din atacul catalanilor. Jucătorul de 16 ani a prins 12 minute de joc și chiar a fost aproape să marcheze primul lui gol pentru echipa mare a Barcelonei.

Mihaela Rotari

Share