Ion Ceban, despre îndeplinirea a două solicitări, din campania electorală, adresate de personalul Spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail”

Ion Ceban, despre îndeplinirea a două solicitări, din campania electorală, adresate de personalul Spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail”

Ion Ceban, șeful fracțiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, a comunicat astăzi despre soluționarea a două probleme asupră cărora i-a fost atrasă atenția, în cadrul întâlnirii din campania electorală cu personalul Spitalului clinic municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, informează Oficial.

Ceban a amintit că, atunci, angajații spitalului au solicitat: „1. instalarea indicatorului de circulație „sens unic” pe str. Botezatu. Această măsură este una necesară din motiv că ambulanțele sînt nevoite să stea mult timp în ambuteiaj, fapt ce poate agrava starea pacientului care se află în mașină, inclusiv cu rezultat fatal.

  1. examinarea posibilității acordării abonamentului pentru transport public sau despăgubiri materiale, avînd în vedere că personalul medical este nevoit să folosească, uneori, transportul public pentru a vizita pacientul”.

Totodată, el a spus și care sunt rezultatele în acest sens:

„Cu referire la primul subiect – împreună cu Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie, a fost elaborată o schemă prin intermediul căreia va fi realizată solicitarea angajaților.

Cu referire la cea de-a doua cerere, la una dintre ședințele Consiliului Municipal, fracțiunea a prezentat proiectul și, prin decizia 3/8 din 18.06.2018, au fost oferite abonamente pentru transport public pentru angajații instituțiilor medicale municipale”.

„Fracțiunea Partidului Socialiștilor face tot posibilul pentru a răspunde efectiv la toate întrebările și cererile în beneficiul cetățenilor orașului”, a subliniat socialistul.

Doina Secrieru

Share