Ion Ceban a semnat petiția „50% pentru Chișinău”: În 2 zile peste 6 mii persoane au semnat deja

Ion Ceban a semnat petiția „50% pentru Chișinău”: În 2 zile peste 6 mii persoane au semnat deja

Ion Ceban, primarul capitalei, a semnat petiția „50% pentru Chișinău” și a anunțat că, în doar 2 zile, peste 6000 de persoane au semnat deja online petiția, pentru a asigura ca cel puțin 50% din contribuțiile financiare ale chișinăuienilor să rămână în Chișinău, informează OFICIAL.

„Acesta este un semn clar că oamenii din Chișinău își doresc distribuire echitabilă a resurselor pentru dezvoltarea orașului nostru.

Puteți semna petiția atât online pe https://petitii.chisinau.md/semnezpetitia, cât și fizic, după care să le lăsați în cutiile special amenajate din incinta Primăriei, preturilor sau în cutiile poștale amplasate prin oraș”, a spus politicianul.

Edilul a amintit că, anual, chișinăuienii contribuie cu 23 de miliarde de lei la bugetul de stat, acestea fiind datele pentru anul 2022, dintre care, capitalei îi sunt transferate înapoi doar 13%, sau 2,8 miliarde de lei și transferurile cu destinație specială.

„Fiecare semnătură contează! Semnăm pentru a ne fi lăsat la municipalitate măcar 50%, iar noi cu Dvs vom reuși să dezvoltăm infrastructura orașului, îmbunătățirea transportului, școlilor, grădinițelor și multe alte servicii esențiale”, a mai spus Ion Ceban.

Share