Întreaga redacție a unui post unionist – concediată? Declarație: „De azi încolo nu va mai fi așa”

Întreaga redacție a unui post unionist – concediată? Declarație: „De azi încolo nu va mai fi așa”

Întreaga redacție a postului unionist 10 TV a fost concediată săptămâna trecută. Aceasta a anunțat moderatorul emisiunii „Sfatul Țării”, Anatol Ursu, într-o postare pe o rețea de socializare, informează Oficial.

„Cu mare regret, te anunț, drag telespectator 10TV și Sfatul Țării, că de astăzi NU mai sunt nici moderatorului emisiunii pe care obișnuiai să o urmărești de la 21.00, și nici nu mai activez în vreun fel în cadrul redacției 10TV. Din păcate, joi, întreaga redacție 10TV a fost concediată, din cauza unei știri, care peste noapte nu a mai coincis “politicii editoriale“. Cei care mă cunosc personal, dar și cei care au reușit să mă cunoască și datorită emisiunii pe care am moderat-o din Ianuarie 2017, știu prea bine că, în calitate de moderator, nu am acceptat niciodată limitări peste lista mea de invitați sau subiecte. Am încercat mereu să am emisiuni echilibrate, din postura mea de ne-jurnalist, și am crezut și cred cu tărie că am adus un serviciu indisputabil cauzei UNIRII. Mulți dintre voi vor spune: “dar noi ziceam, sunteți ai lui cela sau celălalt, vă amăgesc, faceți parte din trust etc.“. Vă asigur, că atâta timp cât am activat la 10TV, noi, cei pe care ne cunoașteți de la ecrane eram stăpânii propriilor știri, producătorii propriilor emisiuni și ne asumam mesajul pe care îl livram. Indiferent de care va fi următorul proiect în care voi fi implicat, vă promit că Anatol Ursu rămâne un unionist convins, dar cu siguranță și un spirit liber, care acceptă părerile și criticele oricui, dar care nu va tolera niciodată să i se dicteze ce să are voie să spună și ce nu”, a precizat Ursu.

În același timp, prezentatoarea TV, Alina Panico a venit și ea cu un mesaj.„La ora 20:00, de luni până vineri obișnuiam să îmi închei jurnalul, să ies din platou mulțumită că am mai lucrat o zi pentru Unire! De azi încolo nu va mai fi așa! Astăzi mă despart de 10TV. Echilibrul de care am avut parte nu îmi mai este oferit, motiv pentru care refuz să îmi mai continui activitatea. Am suferit o lovitură, atunci când am fost constrânsă de anumiți factori, de a nu spune lucrurilor pe nume în varii contexte. Locul meu nu mai este acolo unde se interzice critica unui partid sau altul, și nici acolo unde se dictează ce conținut să furnizăm pentru a nu deranja. Nu mă pot simți străină în casa în care am crescut. 1 an și 8 luni, timp cu grele încercări pentru mine în cadrul unicului post TV unionist. Vreme absolut specială. Vreme în care am fost alături de oameni dedicați cauzei și care au luptat zilnic pentru a aduce în casele dumneavoastră adevărul istoric, actualitatea din Țară și din întreaga lume. Vreme în care am călcat peste orgolii și principii persoanele, vreme în care am strâns din dinți și am lucrat în condiții uneori greu de imaginat. Vreme în care am demonstrat că putem și rezistăm ALTFEL, pentru că așa suntem. 10TV m-a maturizat și mi-a dat posibilitatea să mă redecopăr. M-a călit și m-a pregătit pentru MÂINE”, a declarat ea.

Amintim că, 10 TV, la 23 mai curent, și-a suspendat activitatea din motiv că sursele financiare se epuizaseră. Ulterior, la 18 iunie curent și-a anunțat relansarea.

Mihaela Rotari

Share